Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών

Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών



Ευχαριστούμε όλους αυτούς που έκαναν το σημαντικό βήμα και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια. Με την ψήφο τους έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα γιατί αντιστάθηκαν στην συνειδητή επιλογή των κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να υποβαθμίσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, να μην αναδειχτούν τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα από την Τοπική Διοίκηση (Περιφέρεια, Δήμοι), να μην γίνουν κριτήριο ψήφου.

Ειδικότερα η άνοδος των ποσοστών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στην Θεσπρωτία και γενικότερα στην Ήπειρο, αποτυπώνει την άνοδο του κύρους και τη μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ, την ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης αντιλαϊκή πολιτικής.

Σε αντίθεση με τα παζάρια και τις ευκαιριακές συγκολλήσεις, όπου πρωταγωνιστούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η ¨Λαϊκή Συσπείρωση¨ απευθύνθηκε στον λαό με ενιαίο τρόπο, τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο γύρο των τοπικών - περιφερειακών εκλογών. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν στον πρώτο γύρο να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή σύμπλευση των συνδυασμών όλων των άλλων κομμάτων στα κρίσιμα για τον λαό ζητήματα και μετά να αλλάζει στάση και να τον καλεί να ψηφίσει με διαφορετικό κριτήριο;

Πώς είναι δυνατόν να καλεί τον λαό να καταψηφίσει τους υποψήφιους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ όσο και αν κυκλοφορούν με την προβιά του ανεξάρτητου, (γνωρίζοντας ότι όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Τοπική Διοίκηση), και στον β' γύρο να τα «γυρνάει» και να καλεί σε υπερψήφιση ορισμένων απ' αυτούς, με ξεδοντιασμένα κριτήρια, όπως το ποιος είναι πιο ...«προοδευτικός»; Αλήθεια με ποια κριτήρια;

Για αυτό και η θέση που διατυπώσαμε από στον πρώτο γύρο ήταν ξεκάθαρη. Να καταψηφιστούν τα άλλα ψηφοδέλτια που εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητα», επειδή (παρά τις όποιες διαφορές τους) όλοι μαζί στηρίζουν και υλοποιούν το ίδιο αντιλαϊκό πρόγραμμα στην Τοπική Διοίκηση.

Με συνέπεια στα όσα λέγαμε προεκλογικά καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας να καταδικάσουν τους υποψηφίους του δεύτερου γύρου ρίχνοντας ΑΚΥΡΟ –ΛΕΥΚΟ.

Αυτή η διαχρονική θέση του ΚΚΕ για λευκό ή άκυρο στον β' γύρο είναι στάση πολιτική, απόλυτα συνεπής με όσα έλεγε προεκλογικά. Και αυτή η συνέπεια είναι στοιχείο που εκτιμούν και αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ευρύτερα τμήματα του λαού.

Όσο για την ανακοίνωση στήριξης του κ. Νταή από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από την υλοποίηση του συνθήματος «τώρα… ΠΑΣΟΚ» που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής πρώτου γύρου πουλώντας φούμαρα περί «προοδευτικών μετώπων» απέναντι στη ΝΔ. Μόνο που το «αντιδεξιό» τους μέτωπο έχει κοντά ποδάρια, αφού τόσο ο κ. Λώλος όσο και ο κ. Νταής έχουν υπηρετήσει τη κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική από τις δημόσιες θέσεις που έχουν χρηματίσει. Εξάλλου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «κοσμούν» τα ψηφοδέλτια τόσο του κ. Νταή, όσο και του κ. Λώλου ,αλλά και του κ. Μπέζα. Η σύμπραξη αυτή ουσιαστικά λειτουργεί ως πρόκριμα για διεργασίες, παζάρια, ανταγωνισμούς και συμβιβασμούς στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, που αναζωπυρώθηκαν μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη Κασσελάκη στην ηγεσία του και είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.


Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών Η θέση της ¨Λαϊκής Συσπείρωσης¨ για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.