Η μιάμιση γραμμή Σταϊκούρα για την παραλιακή Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας!

Η μιάμιση γραμμή Σταϊκούρα για την παραλιακή Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας!


Σε μόλις μιάμιση γραμμή εξήντλησε ο Υπουργός Υποδομών την απάντησή του για τον παραλιακό δρόμο Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, τον δρόμο που αποτελεί την φυσική συνέχεια της υπερσύγχρονης Αμβρακίας!

Με μιάμιση αράδα απάντησε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης, ζητώντας να πληροφορηθεί τις προθέσεις του Υπουργείου ώστε να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος δρόμος.

Και ο κ. Σταϊκούρας έσπευσε να απαντήσει πως «το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας».

Πέντε λέξεις για να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα.. Και πιο συγκεκριμένα στην πρόθυμη να… αναβαθμίσει όλους τους οδικούς άξονες Περιφέρεια Ηπείρου!

Το Υπουργείο Υποδομών λοιπόν δεν έχει κανένα σχέδιο για έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Ηπείρου με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο ειδικά την θερινή περίοδο. Κανένα πλάνο για να συνδράμει έστω την Περιφέρεια οικονομικά.

Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

Φυσικά η υπό μελέτη οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό που ανήκει στην απόλυτη αρμοδιότητά του, αφού λίμνασε για κάμποσα χρόνια έγινε μπαλάκι στην Περιφέρεια. Η Περιφέρεια ανέλαβε την μελέτη και την κατασκευή του έργου και όπως προκύπτει χωρίς να κάνει καμία διαπραγμάτευση με το Υπουργείο ώστε εκείνο να αναλάβει την συντήρηση έστω της παραλιακής εθνικής οδού.

Ο κ. Σταϊκούρας κατά την επίσκεψή του στην Αμβρακία Οδό τόνιζε την ανάγκη σύνδεσης των λιμένων Ηγουμενίτσας και Πάτρας μέσω του οδικού άξονα. Μόνο που για να φτάσει κανείς στο λιμάνι πρέπει να διέλθει την τριτοκοσμική εθνική οδό…

Κι αφού το κράτος δεν έχει αρμοδιότητα άρα και καμία υποχρέωση προς την Ήπειρο, είναι απορίας άξιον αν αντέχουν τα οικονομικά της Περιφέρειας να σηκώσει το βάρος των απαιτούμενων έργων.



Η μιάμιση γραμμή Σταϊκούρα για την παραλιακή Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας! Η μιάμιση γραμμή Σταϊκούρα για την παραλιακή Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.