Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Μαργαριτίου, καθώς οι 2.500 κάτοικοι της δημοτικής ενότητας μένουν χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση από την ερχόμενη Δευτέρα. Με απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ, το ταχυδρομικό γραφείο, που λειτουργούσε στο Μαργαρίτι κλείνει οριστικά την Παρασκευή 20/10/2023 και ο μοναδικός υπάλληλος που υπηρετούσε, αλλά και ο εξοπλισμός και τα υλικά του ταχυδρομικού γραφείου μεταφέρονται στην Παραμυθιά.

Έτσι οι κάτοικοι, όπως λένε, θα αναγκάζονται τόσο για τις ταχυδρομικές τους ανάγκες, όσο και για τις τραπεζικές -το γραφείο εξυπηρετούσε και τους πελάτες του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου- να διανύουν 60 χ.λ.μ. (προς και από την Ηγουμενίτσα) για να εξυπηρετηθούν, αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε καν ΑΤΜ οποιασδήποτε τράπεζας.


Η αποψίλωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Θεσπρωτία ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια, επισημαίνουν οι κάτοικοι, με υπαλλήλους να οδηγούνται σε εθελουσία έξοδο, τα παραρτήματα Φιλιατών και Παραμυθιάς να μένουν τελικά, χωρίς υπάλληλο και δυσπρόσιτα χωριά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία και για 40.000 περίπου κατοίκους υπηρετούν 11 ταχυδρομικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο 4 διανομείς.

Η ίδια η πόλη της Ηγουμενίτσας, η πρωτεύουσα του Νομού, με 15.000 κατοίκους εξυπηρετείται με μόνον έναν διανομέα με αποτέλεσμα η αλληλογραφία στην πόλη να διανέμεται μόλις μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι άλλοι τρεις διανομείς εξυπηρετούν όλο τον υπόλοιπο Νομό.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το Πάσχα του 2022, την διανομή της αλληλογραφίας στους Φιλιάτες έκαναν εθελοντές συνταξιούχοι ταχυδρόμοι, καθώς το Ταχυδρομείο των Φιλιατών είχε μείνει για περισσότερο από ένα μήνα, χωρίς στελέχωση με τους λογαριασμούς να λήγουν και τους συνταξιούχους να μη λαμβάνουν τις συντάξεις τους.


Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Θεσπρωτία: Χωρίς ταχυδρομική εξυπηρέτηση στο Μαργαρίτι- Ταλαιπωρία για τους κατοίκους από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες