Παναγιώτης Ζώτος: Από την Ηγουμενίτσα… στις διεθνείς αγορές

Παναγιώτης Ζώτος: Από την Ηγουμενίτσα… στις διεθνείς αγορές


Μια εταιρεία που από το 2014 ειδικεύεται στο service, την επισκευή και το customization μηχανών espresso, η Volt & Shot, χαράσσει ανοδική πορεία. Ο ιδιοκτήτης, Παναγιώτης Ζώτος, δεν σταματά να θέτει νέους στόχους και να τους κατακτά έναν προς έναν!

Πώς προέκυψε η ιδέα για την ίδρυση της Volt & Shot;
Έχοντας διανύσει μια πορεία στον χώρο του καφέ είτε ως barista είτε ως quality control σε εταιρείες καφέ για πολλά χρόνια, το τεχνικό κομμάτι με κέρδισε. Και έτσι πήρα την απόφαση να ιδρύσω την Volt & Shot.

Πόσα χρόνια μετράτε;
Η εταιρεία μας, πλέον, διανύει τον έκτο χρόνο από την ίδρυσή της, αλλά η τριβή μας στον χώρο του καφέ φέτος κλείνει μια δημιουργική και γεμάτη εμπειρίες δεκαετία.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρετε;
Εμείς προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή του μια μηχανή espresso. Αλλά η βασική μας εξειδίκευση είναι στο customization των μηχανών και την ανακατασκευή τους. Δίνουμε τη δυνατότητα σε έναν επαγγελματία να φτιάξει τη μηχανή του όπως ακριβώς έχει φανταστεί και σε έναν ταλαιπωρημένο εξοπλισμό ξανά ζωή. Επίσης, δίνουμε την επιλογή στον πελάτη μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων πούδρας που διαθέτουμε να επιλέξει αυτός και τον τρόπο βαφής και το χρώμα. Στην ιστοσελίδα μας www.cmdtech.gr υπάρχουν μερικά δείγματα δουλειάς μας και μπορεί όποιος θέλει να μας γνωρίσει και να δει αναλυτικότερα τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Η εταιρεία βρίσκεται σε μια επαρχιακή πόλη… Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να μείνετε στην Ηγουμενίτσα;
Η επαρχία κρύβει αρκετές δυσκολίες. Όταν κάνεις μια τόσο εξειδικευμένη δουλειά, χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο και ψάξιμο για να προχωρήσεις παρακάτω τη δουλειά σου. Χρειάζεται να ταξιδεύεις, να εκπαιδεύεσαι και να ενημερώνεσαι συνεχώς με οποιοδήποτε κόστος. Αλλά πιστεύω ότι οι χαλαροί ρυθμοί της επαρχίας το ανταμείβουν όλο αυτό. Και επίσης πιστεύω πραγματικά ότι αν κάνεις κάτι σωστά, θα ανταμείβεσαι όπου κι αν βρίσκεσαι.

Υπήρξε ποτέ η σκέψη να μετακομίσετε στην Αθήνα;
Η σκέψη υπάρχει και τα μηνύματα που παίρνουμε από τον κόσμο-πελάτες μας είναι αρκετά θετικά. Πιστεύω ότι μια τέτοια κίνηση, από επαγγελματικής άποψης, μόνο θετική πλευρά μπορεί να έχει. Από την άλλη, σε προσωπικό επίπεδο, για έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει στην επαρχία με πιο χαλαρούς ρυθμούς, όπως εγώ, η μετάβαση σε έναν πιο αστικό τρόπο διαβίωσης θα είναι αρκετά απαιτητική.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό έργο που θυμάστε;
Γενικά, είμαι από τους ανθρώπους που δεν συμβιβάζομαι εύκολα και δεν θα πω ότι έχω ολοκληρώσει κάποιον από τους στόχους μου, αλλά ένα σημαντικό γεγονός για την εταιρεία και τη δουλειά μας είναι ότι σε μια μικρή επαρχιακή πόλη έχουμε καταφέρει να συνεργαζόμαστε με διάφορες πολυεθνικές εταιρείες και αρκετούς αξιόλογους επαγγελματίες από τον χώρο της καφεστίασης.

Ποιος είναι ο στόχος σας;
Όπως γνωρίζετε, η τεχνολογία τρέχει με υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς. Το ίδιο συμβαίνει και στον κλάδο του καφέ. Ένας βασικός στόχος μας είναι η συνεχής εκπαίδευσή μας, ώστε να κατέχουμε την κατάλληλη εξειδίκευση σε ό,τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε.


INFO
Σεφέρη 10, Ηγουμενίτσα, τηλ. 694 052 3803

Πηγή: Coffee&Brunch Magazine
Παναγιώτης Ζώτος: Από την Ηγουμενίτσα… στις διεθνείς αγορές Παναγιώτης Ζώτος: Από την Ηγουμενίτσα… στις διεθνείς αγορές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.