Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία

Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία

Πριν περίπου ένα χρόνο, με αφορμή το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας για όλες τις ασφαλισμένες γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που διαθέτουν ΑΜΚΑ. Αυτή η ανακοίνωση για τη δωρεάν μαστογραφία συνοδευόταν από πολλές φανφάρες και άϋλες συνταγές και δεκάδες υπενθυμίσεις στα κινητά τηλέφωνα!

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα φαίνεται να διαφέρει σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπως στο Νομό Θεσπρωτίας. Εδώ, δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο, είτε ιδιωτικό είτε δημόσιο, που να είναι συμβεβλημένο με το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας. Έτσι, η κυβερνητική εξαγγελία που έγινε με μεγάλες τυμπανοκρουσίες για τις γυναίκες της περιοχής αποδεικνύεται πλέον ως δώρο άδωρο.

Οι Θεσπρωτές, για να κάνουν την εξέταση πρέπει να μεταβούν στα Ιωάννινα, με ό,τι, σε όρους κόστους και χρόνου, αυτό συνεπάγεται.

Προχθές, το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε μια δράση πρόληψης καρκίνου του μαστού, προσφέροντας συνταγογράφηση για μαστογραφίες χωρίς ραντεβού.

Ωστόσο, απουσιάζει η ενημέρωση προς τις ασφαλισμένες της Ηγουμενίτσας και του Νομού Θεσπρωτίας σχετικά με το πού μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτήν τη σημαντική εξέταση.

Είναι σίγουρα ένα θέμα που αξίζει την προσοχή του κυβερνητικού βουλευτή της μονοεδρικής κ. Γιόγιακα, καθώς ξεκίνησε να θέτει ερωτήσεις προς τους υπουργούς της κυβέρνησης για διάφορα θέματα.

Οι ασφαλισμένες και από τη Θεσπρωτία αξίζουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν μαστογραφίες όπως οι γυναίκες σε άλλα μέρη της χώρας.

Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία Χωρίς πρόσβαση σε μαστογραφίες οι γυναίκες στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.