Ούτε ταχυδρόμος, ούτε ΑΤΜ…

Ούτε ταχυδρόμος, ούτε ΑΤΜ…



Τα ΕΛΤΑ στο Μαργαρίτι κατεβάζουν ρολά. Εξοπλισμός και υπάλληλος μεταφέρονται στην Παραμυθιά και οι κάτοικοι μιας ολόκληρης περιοχής θα πρέπει να κάνουν κυριολεκτικά ταξίδι αν θέλουν να εξυπηρετηθούν από ταχυδρομικό γραφείο.

Από την Δευτέρα για τις ταχυδρομικές αλλά και τις τραπεζικές ανάγκες θα πρέπει να φτάνουν στην Ηγουμενίτσα, αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε καν ΑΤΜ οποιασδήποτε τράπεζας.

Η αποψίλωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Θεσπρωτία ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια, επισημαίνουν οι κάτοικοι, με υπαλλήλους να οδηγούνται σε εθελουσία έξοδο, τα παραρτήματα Φιλιατών και Παραμυθιάς να μένουν τελικά, χωρίς υπάλληλο και δυσπρόσιτα χωριά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Σήμερα σε ολόκληρη τη Θεσπρωτία και για 40.000 περίπου κατοίκους υπηρετούν 11 ταχυδρομικοί υπάλληλοι, εκ των οποίων μόνο 4 διανομείς.

Η ίδια η πόλη της Ηγουμενίτσας, η πρωτεύουσα του Νομού, με 15.000 κατοίκους εξυπηρετείται με μόνον έναν διανομέα με αποτέλεσμα η αλληλογραφία στην πόλη να διανέμεται μόλις μια φορά την εβδομάδα, ενώ οι άλλοι τρεις διανομείς εξυπηρετούν όλο τον υπόλοιπο Νομό.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι το Πάσχα του 2022, την διανομή της αλληλογραφίας στους Φιλιάτες έκαναν εθελοντές συνταξιούχοι ταχυδρόμοι, καθώς το Ταχυδρομείο των Φιλιατών είχε μείνει για περισσότερο από ένα μήνα, χωρίς στελέχωση με τους λογαριασμούς να λήγουν και τους συνταξιούχους να μη λαμβάνουν τις συντάξεις τους.
Ούτε ταχυδρόμος, ούτε ΑΤΜ… Ούτε ταχυδρόμος, ούτε ΑΤΜ… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.