Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση»

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση»


Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων διοργανώνουν στο Ζάππειο Μέγαρο Έκθεση για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της Ηπείρου. Χθες 20 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης.
Στην εκδήλωση αυτή κλήθηκε να συμμετάσχει και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας. Επόμενο ήταν γιατί στην Αττική η Π.Σ.Ε. στην ουσία με τα 425 Ηπειρώτικα Σωματεία που είναι μέλη της, εντυπώνει την Ήπειρο και, ιδιαίτερα, τον Ηπειρώτικο πολιτισμό σε όλες τις εκφάνσεις του.
Πράγματι η Π.Σ.Ε. την πρόσκληση μεταβίβασε σε όλα τα Σωματεία-μέλη της και την κοινοποίησε αρμοδίως στα μέσα δικτύωσης. 
Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν μέλη των Ηπειρώτικων Συλλόγων που προσήλθαν ως οργανωμένοι απόδημοι με χαρά και ηπειρώτικη περηφάνια. Φαίνεται πως η εν γένει δράση και η θέση μας ως Πανηπειρωτική για τη λειτουργία του Ζαππείου ενοχλεί. 
Η καθολική απαξίωση, η παράβλεψη της παρουσίας των μελών του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, ήταν χαρακτηριστική.
Τονίζουμε πως η Π.Σ.Ε. είναι θεσμός, είναι το ανώτατο όργανο της Ηπειρώτικης Αποδημίας. Εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες Ηπειρώτες/σσες και μεταλαμπαδεύει την Ηπειρώτικη παράδοση και πολιτισμό, όπου γης. 
Οι θεσμοί μένουν. Τα πρόσωπα φεύγουν. Το Ζάππειο, επίσης, είναι θεσμός. 
Τα μέλη της διοίκησης είναι εφήμερα. Παροδική η παρουσία τους. 
Την Ήπειρο εκπροσωπούν οι οργανωμένες Συλλογικότητες και όχι τα άτομα που συνθέτουν την ιδιωτική μας παρέα. Την αλήθεια αυτή την έχουμε αναγάγει σε σημαία. 
Και δεν σκοπεύουμε να την υποστείλουμε.
Το Ζάππειο είναι Εθνικό-Ηπειρώτικο κληροδότημα και τον χαρακτήρα του θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Σ.Ε.
Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση» Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: «Κερνάμε απαξίωση» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.