Διοργάνωση ενημέρωσης επισκεπτών στο ΚΥ Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”

Διοργάνωση ενημέρωσης επισκεπτών στο ΚΥ Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται παγκοσμίως 1.000.000 νέα κρούσματα και 4500 περίπου ετησίως στην Ελλάδα. Στατιστικά 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν καρκίνο του μαστού σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Στην Ευρώπη, το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι μόλις 10-15%. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πόσο ελλιπής είναι η ενημέρωση των Ελληνίδων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι το πρώτο από μια σειρά προγραμμάτων προσυμπτωματικου ελέγχου το οποίο υλοποιείται στη χώρα μας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – Φώφη Γεννηματά απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι γυναίκες που πραγματοποίησαν μαστογραφία το προηγούμενο έτος και όσες γυναίκες έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού τα τελευταία 5 χρόνια.

Οι δωρεάν εξετάσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα είναι:

α) Εξέταση Ψηφιακής Μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες-δικαιούχους,

β) Κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος),

γ) Υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος).

Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ σε δημόσιες ή ιδιωτικές δομές οι οποίες είναι συμβεβλημένες με το Πρόγραμμα “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”.

https://mastografia.gov.gr/synergazomena-kentra-dienergeias-exetaseon
Το ΚΥ Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά από πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, διοργανώνουν διήμερη ενημέρωση των επισκεπτών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον μαστό “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ”. Η ενημέρωση θα γίνει στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023 και ώρες: 08:00-14:00 από επαγγελματίες Υγείας στο χώρο του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας μέσω διανομής έντυπου υλικού και ηλεκτρονικών μέσων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα: 2665029142 και 266536001.


Διοργάνωση ενημέρωσης επισκεπτών στο ΚΥ Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ” Διοργάνωση ενημέρωσης επισκεπτών στο ΚΥ Ηγουμενίτσας για το πρόγραμμα “ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.