Την άνοιξη η επίσημη εγγραφή του Ζαγορίου στην Unesco

Την άνοιξη η επίσημη εγγραφή του Ζαγορίου στην Unesco


Την άνοιξη όπως είχε προαναγγείλει η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Γιάννινα και επιβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, θα γίνει η επίσημη τελετή για την εγγραφή του Ζαγορίου στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

«Είχα δώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι μαζί με την Υπουργό θα παλέψουμε να το κάνουμε πράξη. Το κάναμε πράξη και με το καλό την άνοιξη θα έρθουμε να κάνουμε και την επίσημη τελετή της ανακήρυξης του Ζαγορίου. Δεν χρειάζεται να πω πόσο σημαντική είναι αυτή η εξέλιξη για την ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Βέβαια, όπως έχω πει πολλές φορές, αυτό συνεπάγεται και σημαντικές υποχρεώσεις για φύλαξη κυρίως αυτού του μοναδικού πολιτιστικού τοπίου. Αλλά όπως έχω πει πολλές φορές, στο Ζαγόρι συνενώνονται πολλά από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας σε υπερθετικό βαθμό. Και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτή την εξέλιξη» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρόσφατη εγγραφή του Ζαγορίου στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ενισχύει συνολικά τη διεθνή εικόνα και τη φήμη της Ηπείρου ως πολιτιστικού προορισμού υψηλής σπουδαιότητας και ελκυστικότητας.

Η τελετή την άνοιξη θα συνοδεύεται και από την επίσημη τοποθέτηση του σήματος της Unesco στο Ζαγόρι.





Την άνοιξη η επίσημη εγγραφή του Ζαγορίου στην Unesco Την άνοιξη η επίσημη εγγραφή του Ζαγορίου στην Unesco Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.