ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30


Είναι η πρώτη μας αντίδραση απέναντι στη νέα φοροληστεία, ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

Όπως κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί τους στόχους των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών, έτσι και η παρούσα, αφού άφησε να περάσουν τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, ασκεί τώρα δίωξη στις μικρές επιχειρήσεις της χώρας, με την επιβολή κεφαλικού φόρου.

Δεν τόλμησε να το προτείνει, ας πούμε, την Άνοιξη, γιατί γνώριζε πως θα περάσει από το «ταμείο της κάλπης».

Η κυβέρνηση που έκανε σημαία της την προστασία των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων – της περίφημης μεσαίας τάξης, που την υπερψήφισε σε συντριπτικό ποσοστό το 2019 και το 2023, όπως άλλοτε τον ΣΥΡΙΖΑ, η τάξη που βγάζει κυβερνήσεις – προχωράει στην πεπατημένη των προηγούμενων, που εδώ και δεκατρία χρόνια οικονομικής κρίσης, βάλλουν εναντίον μας.

Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 ψάχνουν τρόπους για το πώς θα τους αδειάσουμε τη γωνιά.

Αυτή τη φορά σκαρφίστηκαν το «ελάχιστο εισόδημα» που θα έπρεπε να έχουμε, ετήσια. Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν το έχουμε, όπως γνωρίζουν και τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας των επιχειρήσεων, που λόγω του καθημερινού τζίρου, ένας επαγγελματίας μπορεί να έχει χρήματα για να καλύψει κάποιες άμεσες ανάγκες, αλλά δεν σημαίνει πως αυτά είναι δικά του χρήματα. Μπορεί να μην καλύπτει μια δόση δανείου, ένα ενοίκιο, μια υποχρέωση σε κάποιον προμηθευτή, στην Εφορία ή στο Ασφαλιστικό Ταμείο.

Θέτουν ως δεδομένο το εισόδημα του βασικού μισθού του ιδιωτικού τομέα (780Χ14=10.920€). Αλλά, δεν θα είναι μόνο αυτό.

Προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, τιμωρώντας τα έτη που κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος εργάζεται, προσαυξάνοντας το ελάχιστο εισόδημα με 10% για κάθε τριετία, μετά τα 6 χρόνια. Δηλαδή, αν κάποιος εργάζεται πάνω από 12 χρόνια, το ελάχιστο εισόδημα που οφείλει να δηλώσει είναι 10.920€ Χ 30% = 14.196€!!! Γιατί, εξάλλου, να είναι τόσα χρόνια στο επάγγελμα, ενώ θα μπορούσε να κλείσει, παραδείγματος χάριν, κάνοντας χώρο στις πολυεθνικές που «ασφυκτιούν»;

Τιμωρούν, επίσης, το να έχει κάποιος υπάλληλο και να τον πληρώνει με τα χίλια ζόρια. Για τον υπολογισμό του ελάχιστου εισοδήματος, θα λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας (μισθός, εργοδοτικές εισφορές, παροχές σε είδος) του υπαλλήλου ή του μεγαλύτερου ετήσιου μισθού των υπαλλήλων, αν είναι περισσότεροι από έναν, προσαυξημένο κατά 10%.

Με βάση τα παραπάνω, έρχεται κι άλλο χτύπημα: αν το ελάχιστο εισόδημα, με τους στρεβλούς αυτούς υπολογισμούς, είναι 100% μεγαλύτερο από τον μέσο ετήσιο τζίρο του ΚΑΔ (κωδικός αριθμός δραστηριότητας) του φορολογούμενου, τότε το ελάχιστο εισόδημα προσαυξάνεται κατά 35%!!!

Με αυτούς τους τρόπους υπολογισμού, ένας συνάδελφος που έχει υπάλληλο ή υπαλλήλους και τα βγάζει με δυσκολία «βόλτα», θα αναγκαστεί να τους απολύσει ή να δει το εικονικό του εισόδημα να σκαρφαλώνει στις 15.000€ ή και στις 20.000€!!!

Δεν υπάρχει επιχείρημα που να χρειάζεται να αντιπαραβάλλει κανείς. Γνωρίζουν τα πάντα. Είναι οι ίδιοι, που τον καιρό της πανδημίας, κρατούσαν τις επιχειρήσεις μας κλειστές για μήνες κι επέτρεπαν στα Super Markets να πουλάνε τα είδη μας. Είναι οι ίδιοι που αδιαφόρησαν για τις δεκάδες προτάσεις που τους κατατέθηκαν για την ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών εμπόρων.

Ακολουθούν το ίδιο σχέδιο για τη εξόντωσή μας, όπως οι προηγούμενοι. Δυστυχώς για την κυβέρνηση, εμείς είμαστε «ζωντανοί» όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με τους φίλους τους, κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις, που «έσκασαν» με πάταγο.

Μας στοχοποιούν ως φοροφυγάδες. Ρωτάμε: οι τράπεζες πόσους φόρους πληρώνουν; οι εφοπλιστές; οι όμιλοι και οι πολυεθνικές; πόσα δεκάδες δισεκατομμύρια χρωστάνε οι μεγαλοεπενδυτές - μεγαλομέτοχοι που «βάρεσαν κανόνι» και δεν εκποιήθηκαν οι περιουσίες τους;

Ένας ήταν και είναι ο σκοπός τους: να βάλουμε λουκέτο για να μονοπωλήσουν την αγορά τα ολιγοπώλια, αυτά που σε όποιον τομέα έχουν επικρατήσει, αισχροκερδούν σε βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτό πια, δεν είναι πρόβλεψη, «το ξέρει η τσέπη» του καθένα μας, στα είδη πρώτης ανάγκης.

Πως το πετυχαίνουν; με τον ευνουχισμό του εμπορικού συνδικαλισμού, με την ευθύνη να βαραίνει πρώτη την Συνομοσπονδία, που έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος της κυβέρνησης εναντίον μας, υποχείριο του άκρατου κομματισμού για το προσωπικό όφελος κάποιων συνδικαλιστών, που δρουν ενάντια στους συναδέλφους.

Η κυβέρνηση που δεν φορολογεί τα εισοδήματα, αλλά την κατανάλωση, διατηρώντας τον ΦΠΑ στο εξωπραγματικό 24%, μας κουνάει το δάχτυλο. Ο οποίος ΦΠΑ, σύμφωνα με τις ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες, θα έπρεπε να είναι τώρα 21% και να βαίνει μειούμενος.

Τι είναι, όμως, ο ΦΠΑ; ένας άδικος φόρος για επιχειρήσεις και καταναλωτές. Έχουμε μέτοχο το κράτος, που χωρίς να προσφέρει τίποτα, εισπράττει αυτό το ποσοστό από τις πωλήσεις, το οποίο πληρώνεται από τις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, αλλά δεν εισπράττεται στο σύνολό του, γιατί τα τελευταία χρόνια, λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, αναγκαζόμαστε να κάνουμε διαρκείς εκπτώσεις και προσφορές, άρα το περιθώριο κέρδους μειώνεται. Μόνο το 24% δεν μειώνεται! Αν τολμάνε, ας μας αφήσουν να έχουμε δύο τιμές στα προϊόντα: την καθαρή αξία που εισπράττουμε, αλλά και το τελικό ποσό του ταμείου, για να καταλάβουν έμπρακτα οι καταναλωτές πόσα πρέπει να δώσουν στο κράτος και τί μένει στην επιχείρηση.

Άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και θα καταλήξουν κι αυτοί με τους «Κατρούγκαλους της ιστορίας».

Ως τότε, όμως, απαιτούνται από κάτω προς τα πάνω, από τους εμπορικούς συλλόγους, συνεχείς κινητοποιήσεις κάθε μορφής, μαζί με όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θίγονται.


Διεκδικούμε άμεσα:

Αφορολόγητο όριο στις 12.000€

Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων
και των μερισμάτων των μετόχων τους

Άμεση κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος

Μεγάλη μείωση του ΦΠΑ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ : ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.