Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα, το πρωί του Σαββάτου στις 11.

Στην Παραμυθιά επίσης θα βρεθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Συνοδικοί Αρχιερείς, οι Μητροπολίτες της Ηπείρου, καθώς και άλλοι Μητροπολίτες και Βοηθοί Επίσκοποι.

Οπως ορίζεται από τον Κώδικα Εθιμοτυπίας, τον νέο Μητροπολίτη, θα υποδεχτούν στην διασταύρωση της Κ. Καραμανλή με τον Περιφερειακό Αγίου Δονάτου, ο Μακαριώτατος, ο Τοποτηρητής, Αρχιερείς, Ιερείς, Διάκονοι, Μοναχοί και Μοναχές, ο δήμαρχος, οι υπόλοιπες τοπικές αρχές και ο λαός.

Ο νέος Ποιμενάρχης στον προαυλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δονάτου θα περιβληθεί τον μανδύα και ο Τοποτηρητής θα του εγχειρίσει την ποιμαντορική ράβδο. Από τις Ένοπλες Δυνάμεις στον νέο Μητροπολίτη θα αποδοθούν οι καθιερωμένες τιμές (ισοδυναμούν με αυτές εν ενεργεία υπουργού).

Στον προκαθορισμένο τόπο θα προσφωνηθεί ο νέος Μητροπολίτης από τον Δήμαρχο και ακολούθως θα υπάρξει αντιφώνησή του.

Κατόπιν θα κατευθυνθεί εν πομπή εντός του Μητροπολιτικό Ναό και θα εισέλθει στο Ιερό Βήμα, όπου θα ασπαστεί την Αγία τράπεζα και και θα ενδυθεί Επιτραχήλιο και Ωμοφόριο.

Στη συνέχεια θα ευλογήσει το λαό από τη μέση του ναού, θα ανέλθει στον αρχιερατικό θρόνο, θα διαβαστούν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου τα σχετικά έγγραφα(συνοδική εγκύκλιο, προεδρικό διάταγμα) και θα αρχίσει η ειδική ακολουθία.

Την Κυριακή θα τελέσει την πρώτη του λειτουργία και θα δεχτεί τις ευχές των πιστών κατά την προσφορά του αντιδώρου.

Σύμφωνα με τα διαδικαστικά, την ίδια ημέρα ή την επόμενη ο νέος Μητροπολίτης επισκέπτεται τον προκάτοχό του, εφόσον είναι εν ζωή (όπως συμβαίνει στη Μητρόπολη Παραμυθίας).

Την ίδια ημέρα ή την επόμενη τελεί τρισάγιο και καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Πόλης, που ενθρονίστηκε.

Τις επόμενες ημέρες επισκέπτεται ιεραρχικά τις αρχές του τόπου, ανταποδίδοντας την τιμή για τη συμμετοχή τους στην τελετή της ενθρόνισης.
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.