Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη

Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη


ΣύνταξηΒάσω Γκόρου

Τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη, συνοδεύονταν από το Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΗ Μαρία Τσολάκη, τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Αναστάσιο Μώκα, τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Χρυσόστομο Κιάμο και τον πρώην βουλευτή του νομού Ηλία Βεζδεβάνη.

Στις δομές, τόσο των Φιλιατών (Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων) όσο και της Ηγουμενίτσας (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων) είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους ωφελούμενους των δομών.

Το ζήτημα που ετέθη σε όλες τις δομές είναι η λήξη στις 31/12/2023 των -ήδη παραταθέντων – συμβάσεων εργαζομένων που προσελήφθησαν την περίοδο Covid. Όπως τόνισαν οι άνθρωποι του Κέντρου, το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο και δεν αντικαθίσταται εύκολα καθώς στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε όχι μόνο έχουν εκπαιδευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των φιλοξενουμένων στις δομές, αλλά υπάρχει και συναισθηματικός δεσμός με τους ωφελούμενους, οι οποίοι έχουν λόγω ηλικίας και σωματικών αναπηριών, ιδιαιτερότητες.

Ζητούμενο επίσης η χρηματοδότηση για την επέκταση των θεραπευτηρίων χρονίων παθήσεων, καθώς ο πληθυσμός της Ηπείρου είναι γηρασμένος, στις περισσότερες περιοχές οι ηλικιωμένοι ζουν μόνοι σε μικρά απομακρυσμένα χωριά, χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και τα αιτήματα ηλικιωμένων για εισδοχή στις δομές πληθαίνουν.

Η υπουργός δεσμεύθηκε για την ενίσχυση των δομών και του προυπολογισμού τους, ενώ για το ζήτημα του προσωπικού σημείωσε ότι θα αναζητηθεί λύση για την παράταση των συμβάσεων τους, ενώ στόχος είναι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.
Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες