Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Επιτροπή Ισότητας Φύλων (ΕΙΦ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πραγματοποιεί εκδήλωση, σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στις 18:30, στην Αίθουσα Τελετών «Γ. Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια κ. Άννα Μπατιστάτου και θα προλογίσει η Πρόεδρος της ΕΙΦ κ. Μαρία Πουρνάρη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα ομιλίας: «Η κακοποίηση των γυναικών και η ανδρική κυριαρχία».

Θα ακολουθήσει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Οι κόρες της σιωπής» της σκηνοθέτριας κ. Δέσποινας Σωτηροπούλου (παραγωγή 2023, διάρκεια 40΄).

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τις παρεμβάσεις της κ. Φιλένιας Δικαίου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της κ. Δήμητρας Κωνσταντινίδου, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του κ. Θωμά Παπανικολάου, μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της κ. Δέσποινας Σωτηροπούλου δημοσιογράφου και σκηνοθέτριας.


Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Αντιγόνη Σαμίου, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.