Σαββατοκύριακο δράσεων στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Σαββατοκύριακο δράσεων στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων


Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωρία SOS Ιωαννίνων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έτσι, στις 12:00 μμ στο Καμπέρειο Θέατρο, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία ενημέρωσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στις 12:30 η θεατροπαιδάγωγος Άννια Μπούτνιοκ θα συντονίσει ένα κύκλο θεατρικού παιχνιδιού με στόχο την ενδυνάμωση της
προσωπικότητας του κάθε παιδιού, την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης στον εαυτό αλλά και της συνεργασίας. Τέλος, θα γίνει προβολή της ταινίας «Ζωούπολη».
Διάρκεια: 12:00-15:00
Τοποθεσία: Καμπέρειο Θέατρο

Κυριακή 19 Νοεμβρίου το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, με μεγάλη χαρά, θα συμμετάσχει στο «Θεατρικό Νοέμβρη». Ένα θεσμό που διοργανώνει για 13η χρονιά ο Θεατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας «ΘΕΑΤΟ» στην πόλη της Παραμυθιάς και ενώνει ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στηρίζοντας όλες τις προσπάθειες ανάδειξης της θεατρικής τέχνης στην Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει σεμινάρια απευθυνόμενα σε μικρούς και μεγάλους.

• Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά: Ένα παραμύθι για την αρχή

Μέσα από θεατρικές πρακτικές θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τη φαντασία, την περιέργεια, την απορία και τη συνεργασία. Μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση που παρέχει το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις προσωπικές τους σκέψεις και θα αισθανθούν ελεύθερα να τις εκφράσουν. Όλα αυτά θα ξεκινήσουν από ένα παραμύθι. Το πού θα τελειώσει όμως θα το μάθουμε όλοι και όλες μαζί!

Συντονίστριες: Άννια Μπούτνιοκ, Αφροδίτη Αθανασιάδου

• Σεμινάριο για Ενήλικες: Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό μέσω της τεχνικής των Viewpoints

Εισαγωγή στον αυτοσχεδιασμό μέσα από τη μέθοδο των Viewpoints. Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της μεθόδου των Viewpoints και πώς αυτές δυναμώνουν την κιναισθητική και συναισθηματική λειτουργία αλλά και πως μας βοηθούν να δημιουργήσουμε κοινό λεξιλόγιο με την ομάδα διατηρώντας ταυτόχρονα την οντότητα μας.
«Τα Viewpoints είναι άχρονα – ένα σύστημα που ανήκει στις φυσικές αρχές της κίνησης, του χρόνου και του χώρου. Συνθέτουν ένα σύνολο ονομάτων για πράγματα που ήδη υπάρχουν, πράγματα που μας είναι φυσικό να κάνουμε και που πάντα κάναμε, με μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό συνειδητότητας και έμφασης. Τα Viewpoints είναι μια φιλοσοφία μεταγλωττισμένη σε τεχνική για την εκπαίδευση ηθοποιών και/ή άλλων ερμηνευτών των παραστατικών τεχνών, το χτίσιμο ανσάμπλ και τη δημιουργία σκηνικής κίνησης» (Anne Bogart και Tina Landau).
Συντονιστής: Γιάννης Κοντός

Σαββατοκύριακο δράσεων στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Σαββατοκύριακο δράσεων στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.