Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας



Την Τρίτη 21/11/2023 εκδικάστηκε στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των Εργαζομένων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας, από Ι.Δ.Ο.Χ. σε Ι.Δ.Α.Χ. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν 3 περίπου χρόνια, με προτροπή του μέλους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, κ. Σουζάνας Καπνίση και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί επί 20 και πλέον χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπογράφοντας διαδοχικές συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ., βρισκόμενοι σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, ενώ τα καθήκοντά τους απευθύνονται σε παιδιά και σε ειδικές ομάδες αυτών.

Η ίδια η φύση της εργασίας τους και ο ευαίσθητος χώρος ευθύνης τους, προϋποθέτει να διαθέτουν ηρεμία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και συνέπεια, μα πάνω απ’ όλα, γνώση και εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης και της έγγραφης βεβαίωσης που χρειάστηκε να καταθέσουν στα Πρακτικά της δικογραφίας που εξετάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος κλήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενος και μάρτυρας στη δίκη, έκανε σαφή την προσφορά και την χρησιμότητα των υπαλλήλων αυτών για τη συνέχιση παροχής του έργου που επιτελούν και μίλησε για «έμπειρους υπαλλήλους, μετά από πολυετή υπηρεσία στα καθήκοντά τους, με αμέριστο ενδιαφέρον και άρτια κατάρτιση, η οποία είναι δύσκολο να αντικατασταθεί».

Στη δίκη παρευρέθηκαν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Σπύρος Υφαντής και η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων κ. Σουζάνα Καπνίση, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Γιάννης Τσούνης εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, το ανεξάρτητο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής και μέλος της επιτροπής των ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς κ. Κουλούρη Ελένη και οι νυν Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χριστίνα Τζέλλου και Ελευθέριος Κώστας που συνόδευαν το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Πορεία στις δίκαιες επιδιώξεις των Εργαζομένων του Κλάδου.
Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.