Με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και φορέων η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia

 Με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και φορέων η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia


Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίστηκε και με τη συμμετοχή για ακόμη μια χρονιά στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (38η στη σειρά) Philoxenia της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και η παλαιότερη τουριστική έκθεση στην Ελλάδα.

Η Philoxenia αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου ετησίως, φιλοξενώντας καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού από 35 και πλέον χώρες - στόχους του εξωτερικού σε ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα εμπορικών συναντήσεων. Πρόσθετο βάρος δίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση, καθώς μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού υπάρχει μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη Βόρεια Ελλάδα και από Βαλκανικά κράτη.

Η Περιφέρεια Ηπείρου φιλοξένησε στο Περίπτερό της επιχειρηματίες του τουρισμού, επαγγελματίες του χώρου και φορείς από όλη την Ήπειρο, συνεχίζοντας την πρακτική της ομαδικής προσπάθειας και του ενός προορισμού (Ήπειρος) με επιμέρους τοπικά χαρακτηριστικά. Συνολικά συμμετείχαν άνω των 30 επιχειρηματιών με παρουσία και των Επιμελητηρίων Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Μαζί με τους φορείς που συμμετείχαν και πραγματοποίησαν δεκάδες προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (b2b) με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις με παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών, αλλά και μέσω συνεντεύξεων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στις προγραμματισμένες παράλληλες δράσεις της παρουσίας, συγκαταλέγονταν η παρουσίαση στοιχείων της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς της Ηπείρου από τον Λαογραφικό Σύλλογο «Κωστηλάτα» με παράλληλο κέρασμα διαφόρων ειδών ηπειρώτικης πίττας στους θεατές, που παρασκεύασαν τα μέλη του του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πήγασος».

Το Περίπτερο της Ηπείρου, επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων οι: ‘Ολγα Κεφαλογιάννη (Υπουργός Πολιτισμού), ‘Έλενα Ράπτη (Υφυπουργός Τουρισμού), Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού) (η οποία σε δηλώσεις της εξήρε την πρόοδο της Ηπείρου στο τουριστικό πεδίο τα τελευταία χρόνια), Μύρων Φλουρής (Γεν. Γραμ Υπ. Τουρισμού), Γιάννης Χατζής και Άγγελος Καλλίας (Πρόεδρος και Γεν. Γραμ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων αντίστοιχα).

Το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών φορέων. Την ευθύνη της αποστολής και συμμετοχής είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ειδικών Μορφών Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας σε συνεργασία με τα στελέχη της Περιφέρειας Σωτήρη Λώλη και Γιώργο Ψωμά.

Με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και φορέων η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia  Με συμμετοχή πολλών επαγγελματιών και φορέων η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη Philoxenia Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες