Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις

Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις


Κινητοποίηση στην Πρυτανεία με κύρια ζητήματα την θέρμανση, το ζεστό νερό και τα βραδινά δρομολόγια από και προς το Πανεπιστήμιο πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι.

Στη συνέχεια εκλεγμένοι εκπρόσωποι των φοιτητών, πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων συναντήθηκαν με τον κ. Στέφανο Μουστακλή Πρόεδρο της εταιρίας Αστικών ΚΤΕΛ Νομού Ιωαννίνων.

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την συμπεριφορά του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ, σημειώνοντας ότι στο αίτημα για βραδινά δρομολόγια η απάντηση ήταν: «Για εμένα δεν υπάρχουν φοιτητές, δεν με ενδιαφέρει αν είστε εκπρόσωποι, οι φοιτητές δεν μπορούν να έχουν απαίτηση για σύγχρονες μεταφορές γιατί δεν προσφέρουν κανένα κέρδος».

«Σε μία πόλη όπου σπουδάζουν περισσότεροι από 30.000 φοιτητές, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μετακινούνται καθημερινά μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ πληρώνοντας 60 λεπτά το εισιτήριο μιας διαδρομής δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους κάνει υποδείξεις ειδικά, η εταιρία η οποία αφαιμάζει καθημερινά τους φοιτητές!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης θέτουν ερωτήματα για την στάση του Προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ σημειώνοντας ότι ένας άνθρωπος αποφασίζει για τις δυνατότητες πρόσβασής τους στην πόλη, στις δομές υγείας, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

«Ευθύνες έχουν η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Δήμος και η Περιφερειακή Αρχή οι οποίοι δεν λένε κουβέντα για όλα αυτά και ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο.

Ευθύνες έχουν τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες βήμα-βήμα παραχωρούν όλο και περισσότερες πλευρές της φοιτητικής μέριμνας σε εργολάβους προσαρμόζοντας όλη την λειτουργία του Πανεπιστημίου στις επιταγές της αγοράς ενώ μια σειρά από υπηρεσίες του Πανεπιστημίου εμπορευματοποιούνται με διαδοχικά νομοσχέδια.

Οι Εκλεγμένοι με το Ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας σας κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτό δεν θα περάσει! Ζητάμε εδώ και τώρα ασφαλείς, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν μεταφορές από και προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ολοήμερα δρομολόγια!» καταλήγει η ανακοίνωση.


Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις Φοιτητικοί Σύλλογοι εναντίον Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 01, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.