Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Μουργκάνας

Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Μουργκάνας


Προς όλες τις Αδελφότητες και όλους τους Απόδημους της Μουργκάνας. Χρόνια Πολλά, Ευτυχισμένη να είναι η νέα χρονιά, Υγεία σε όλους, Δύναμη και Αισιοδοξία για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες στα πλαίσια του πρωταρχικού στόχου για τη σωτηρία και αναζωογόνηση των χωριών μας ενάντια στην εντεινόμενη ερημοποίηση. Για το πεντάμηνο Ιανουάριος - Μάιος 2024 το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως κάτωθι:
1. Δημιουργία Ντοκιμαντέρ και θεατρικού. Θα αναδεικνύει τη διαχρονική εξέλιξη του Δημοτικού τραγουδιού, σε σύνδεση με το παρόν της Ηπείρου και της Μουργκάνας. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ερασιτέχνες ηθοποιοί να δηλώσουν συμμετοχή. Σενάριο και κείμενα είναι έτοιμα. Θα <<δουλέψουν>> με καθοδήγηση γνωστού σκηνοθέτη. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6977 764850 και 6977 503890 ή με μήνυμα στο messenger. Πρώτη προβολή -τέλος Μαΐου- σε μεγάλη αίθουσα της Αθήνας. Στη συνέχεια το ντοκιμαντέρ θα ταξιδέψει σε Διεθνή Φεστιβάλ.
2. Τουρνουά ποδοσφαίρου 5X5. Σε συνδιοργάνωση με τις άλλες Ηπειρώτικες Ομοσπονδίες. Νέοι και νέες να δηλώσουν από τώρα τη συμμετοχή τους.
Υπεύθυνοι οι Πρόεδροι και τα ΔΣ των Αδελφοτήτων.
3. Σύσταση Ομάδας Εργασίας <<ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑΣ>>: Θα συμμετέχουν οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας, οι πρόεδροι των Αδελφοτήτων, προσωπικότητες της Μουργκάνας, ο δάσκαλος τα μέλη του Χορευτικού και της Χορωδίας και όποιος γνωρίζει και ενδιαφέρεται για τη καταγραφή και ψηφιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων. Αρχή για το Δημοτικό τραγούδι με καταγραφή και μαγνητοσκόπηση Ανέκδοτων τραγουδιών της Μουργκάνας. Η ημερομηνία πρώτης συνεδρίασης θα ανακοινωθεί σύντομα. 4. Τιμητική βραδιά σε Ποιητή-Ποιητές της Μουργκάνας (Αλκης Αλκαίος, Μιχάλης Γκανάς.....).
5. Διαδικτυακή έκθεση «Οι φωτογράφοι της Μουργκάνας»».
6. Τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο τραγουδιστή της Ηπείρου Σάββα Σιάτρα.
Καλούνται όλες οι Αδελφότητες να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους. Να ανανεώσουν τις δυνάμεις και τα Διοικητικά Συμβούλια τους.
Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Ανοιχτή επιστολή της Ομοσπονδίας Μουργκάνας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 22, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.