Τί συμβαίνει με τα σκουπίδια στην είσοδο της Ηγουμενίτσας; (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τί συμβαίνει με τα σκουπίδια στην είσοδο της Ηγουμενίτσας; (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν από περίπου 3 χρόνια, η τότε διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, παραχώρησε σε ιδιώτη δημόσια έκταση, για την προσωρινή εναπόθεση κοντέινερ, τα οποία περιέχουν σκουπίδια από την Κέρκυρα, με τελικό προορισμό τα Γρεβενά.
Τότε, στα πλαίσια του κατεπείγοντος, επιλέχθηκε προσωρινά η συγκεκριμένη θέση, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν είχαν ληφθεί και οι απαραίτητες άδειες (περιβαλλοντικές κ.ά.).


Στην Ελλάδα όμως, ως γνωστό, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...
Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, που το λιμάνι έχει αλλάξει ιδιοκτήτη και η χερσαία ζώνη έχει περάσει στα χέρια του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Το γεγονός ότι η πλήρης σύμβαση με τον Όμιλο Grimaldi δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή, δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του χώρου. 
Ενδεχομένως, αυτό να είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: ποιος έχει δικαιοδοσία στο συγκεκριμένο οικόπεδο και εάν έχουν παραχωρηθεί οι απαραίτητες άδειες για τη λειτουργία του ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης σκουπιδιών.
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν ενδείκνυται για τέτοια χρήση, αφού βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας, από την πλευρά της Πλαταριάς και των Συβότων, αλλά και απέναντι από την έξοδο του λιμένα εξωτερικού, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν επισκέπτες και τουρίστες. 


Δυστυχώς ο φωτογραφικός φακός δεν μπορεί να μεταφέρει μυρωδιές, αφού όπως μπορείτε ναι δείτε και στις φωτογραφίες, πολλά από τα κοντέινερ είναι ανοιχτά στο πάνω μέρος τους.
Επίσης, το οικόπεδο εφάπτεται και με την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, με τα φορτηγά να μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα σε αυτή, αυξάνοντας τον κίνδυνο για ατυχήματα λόγω της έλλειψης κατάλληλης εισόδου και εξόδου προς την Εθνική Οδό.
Ενώ η προσωρινή λύση ενδεχομένως να ήταν απαραίτητη στο παρελθόν, είναι πλέον καιρός να αναζητηθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Κέρκυρας, ενδεχομένως σε ένα οικόπεδο που δεν θα είναι στη "βιτρίνα" της Ηγουμενίτσας.


Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διορθωθεί η κατάσταση πριν προκληθούν σοβαρά προβλήματα.
Τόσο ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας όσο και ο Δήμος Ηγουμενίτσας πρέπει να απαντήσουν εγκαίρως και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να διασφαλιστεί η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών αλλά και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Τί συμβαίνει με τα σκουπίδια στην είσοδο της Ηγουμενίτσας; (+ΒΙΝΤΕΟ) Τί συμβαίνει με τα σκουπίδια στην είσοδο της Ηγουμενίτσας; (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.