Στο προσκήνιο και πάλι ο ΣΕΑ Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού

Στο προσκήνιο και πάλι ο ΣΕΑ Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού



Ο ΣΕΑ Παραμυθιάς στo Ελευθεροχώρι, είναι ένας από τους 4 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων που υπήρχαν υπογεγραμμένες συμβάσεις απο την έναρξη της Εγνατίας οδού και θα ήταν ο πρώτος ΣΕΑ στα 122 χλμ του αυτοκινητόδρομου στην Ήπειρο.
Με την υπ’ αρ. 676/3απόφαση του ΔΣ της Εγνατίας, ειχε εγκριθεί από τον Ιούνιο του 2011 η δημοπράτηση για τις εργασιες υποδομής των γηπέδων του ζεύγους ΣΕΑ Παραμυθιάς στo Ελευθεροχώρι, προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ. Μέχρι το 2014, ειχαν ολοκληρωθεί κατά μεγάλο ποσοστό τα έργα διαμόρφωσης από την «Εγνατία οδός Α.Ε» με σχετική εργολαβία. Απο τότε σιγή ιχθύος…
Φέτος, ύστερα απο 13 χρονια και μετά τις υπογραφές παραχώρησης, η ΤΕΡΝΑ που έγινε το νέο αφεντικό της Εγνατίας Οδού, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία ειναι υποχρεωμένη να προχωρήσει και σε επενδύσεις και μία από τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στη σύμβαση είναι η κατασκευή και 16 Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών και 12 σύγχρονων χώρων στάθμευσης και αναψυχής κατά μήκος του οδικού άξονα.
Η απουσία ΣΕΑ ήταν ένα τεράστιο έλλειμμα στον μεγαλύτερο οδικό άξονα με αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού δημοσίου.. Όχι μόνο δεν τους κατασκεύασε εξ αρχής, όπως θα έπρεπε, αλλά δεν μερίμνησε να καλύψει το κενό ούτε στα 15 χρόνια λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.. Και δεν αποτελεί δικαιολογία για όλα η οικονομική κρίση!
Υπενθυμίζουμε πως ο ΣΕΑ Παραμυθιάς θα είναι αμφίπλευρος και θα αποτελείται από 2 πρατήρια βενζίνης, εμπορικά καταστήματα καθώς και 2 εστιατόρια. Επίσης ο διερχόμενος οδηγός θα έχει πρόσβαση σε ΑΤΜ, σε παιδική χαρά, υπαίθριο χώρο ανάπαυσης και αναψυχής, κοινόχρηστες τουαλέτες αλλά και χώρο προβολής πολιτιστικών στοιχείων της Παραμυθιάς.
Σε αναμονή λοιπόν.
Στο προσκήνιο και πάλι ο ΣΕΑ Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού Στο προσκήνιο και πάλι ο ΣΕΑ Παραμυθιάς της Εγνατίας Οδού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 31, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.