Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα: Υπό… μελέτη ο δρόμος με τους 19 κόμβους!

Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα: Υπό… μελέτη ο δρόμος με τους 19 κόμβους!



Όλο και περισσότερες, όλο και πιο έντονες γίνονται οι φωνές για την ανάγκη αναβάθμισης της παραλιακής, του δρόμου που ενώνει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας συζήτησε το θέμα και κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της εθνικής οδού όπως και της κατασκευής του άξονα από το λιμάνι ως το Μαυρομάτι.

Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει την εκπόνηση των μελετών με το σύστημα «κομμάτι- κομμάτι». Είναι άγνωστος ο χρόνος ολοκλήρωσης τους και εντελώς αβέβαιη η χρηματοδότηση των έργων.

Συζητήσεις μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Υπουργείου Υποδομών μπορεί να γίνονται αλλά αυτές δεν έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε κάποιο συμπέρασμα.

Σε μία από τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε εκτενής αναφορά στους οδικούς άξονες με την Περιφερειακή Αρχή να παρουσιάζει τον σχεδιασμό ο οποίος αφορά στην παραλιακή.

Μεγάλο μέρος του σχεδιασμού αυτού αφορά στους κόμβους!! Είναι εντυπωσιακό ότι στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, στον δρόμο δηλαδή Ηγουμενίτσας- Πρέβεζας σχεδιάζονται συνολικά 19 κόμβοι!!!

«Προβλέπεται η κατασκευή σύγχρονων ισόπεδων κόμβων κυκλικής κίνησης σχεδιασμένων σύμφωνων με τις πιο πρόσφατες ελληνικές και διεθνείς προδιαγραφές, εξωτερικής διαμέτρου 50 – 60μ, κυκλικό δακτύλιο δύο λωρίδων κυκλοφορίας και αναβαθμισμένες διατάξεις προσαρμογής ταχυτήτων. Προβλέπεται η γεωμετρική προσαρμογή τόσο στο υφιστάμενο οδικό δίκτυα όσο και στο μελλοντικά, ώστε να είναι εφικτή η εξέλιξη των έργων σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες χρηματοδότησης» αναφέρθηκε στη συνεδρίαση.

Ισόπεδοι Κόμβοι Κυκλικής Κίνησης με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προβλέπονται στις εξής θέσεις:

-Μεσοβούνι

-Μαζαρακιά

-Καρτέρι

-Πέρδικα

-Μαργαρίτι

-Ελευθέρι

-Μάρφι

-Πάργα

-Μεσοπόταμος

-Καναλλάκι

-Λούτσα

-Βράχος Α

-Βράχος Β

-Λυγιά

-Ριζά

-Καστροσυκιά

-Πήδημα Κυράς

-Νέα Θέση

-Φραξύλα (Κόμβος του τμήματος Ιόνια Οδός-Πρέβεζα)

Πηγή epiruspost.gr
Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα: Υπό… μελέτη ο δρόμος με τους 19 κόμβους! Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα: Υπό… μελέτη ο δρόμος με τους 19 κόμβους! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.