ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ


Περιοδεία πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 25/4/2024, κλιμάκιο της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου Τάσο Τόκα.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε σχολικές ( ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, Ειδικό σχολείο Ηγουμενίτσας, Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών ) και υγειονομικές ( ΤΕΠ-Ηγουμενίτσα και Νοσοκομείο Φιλιατών ) μονάδες της περιοχής και ανέπτυξε συζήτηση με τους εργαζόμενους. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα και οι ανεπάρκειες στο δημόσιο τομέα τόσο της Παιδείας όσο και της Υγείας. Πιο συγκεκριμένα από τη συζήτηση στις σχολικές μονάδες αναδείχθηκαν όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο εκπαιδευτικός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελέσει τον παιδαγωγικό του ρόλο ( από τις ανεπαρκείς ή επισφαλείς κτιριακές υποδομές μέχρι τον « μπαμπούλα » της αξιολόγησης κ.α. ) ενώ από την κουβέντα και στο ΤΕΠ και στο Νοσοκομείο Φιλιατών τονίστηκαν ως πιο φλέγοντα : η υποστελέχωση (έλλειψη σε βασικές ειδικότητες ιατρών, έλλειψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού συνολικά ), η αντίφαση της ύπαρξης ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού αλλά απουσίας εξειδικευμένου και επαρκούς προσωπικού για τη λειτουργία του και όλες οι συνέπειες της χρόνιας και μεθοδευμένης υποβάθμισης του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας. Από τη μεριά του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, τόνισε ότι όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους, είναι αποτελέσματα της εγκληματικής, για το λαό, πολιτικής της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα, είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών κατευθύνσεών της, τις οποίες όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή στήριξαν, για την ενίσχυση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα στο χώρο δουλειάς τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να παλέψουν για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και της Παιδείας και της Υγείας, να κάνουν κριτήριο ψήφου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και την πραγματική τους αιτία και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και στους καθημερινούς αγώνες και με την εκλογική του ενδυνάμωση στις Ευρωεκλογές γιατί όπως επεσήμανε : «…. το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αυτά που λέει πριν τις εκλογές τα λέει και μετά, αυτά τα οποία υπερασπίζεται καθημερινά τα καταθέτει και στον αγώνα και στην (ευρω)βουλή, είναι το μόνο κόμμα που υπερασπίζεται και εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα….».


Το βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΤΕ, στο « Πάνθεον » με θέμα « Η κατάσταση των δημοσίων δομών Υγείας στην περιοχή μας εκπέμπει SOS » και ομιλήτρια την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του ΓΠ Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον Τάσο Τόκα ενώ στην ομιλία αναδείχθηκε ανάμεσα στα άλλα η έκφραση πλευρών της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας στις δομές της περιοχής μας και τονίστηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των αγώνων του λαού για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Έγινε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, και στη μάχη των ευρωεκλογών για να στείλει ο λαός ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της εγκληματικής σε όλα τα επίπεδα, και εις βάρος του λαού, πολιτικής της ΕΕ.


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΑΣΟΥ ΤΟΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.