Το επενδυτικό πλάνο του Grimaldi για το λιμάνι | Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Το επενδυτικό πλάνο του Grimaldi για το λιμάνι | Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας


Το επενδυτικό του πλάνο για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρουσίασε στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, σε συνάντηση που είχαν την π. Παρασκευή, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου Grimaldi, Εμανουέλε Γκριμάλντι.

O Εμανουέλε Γριμάλντι, στην αρχή της συνάντησης, ανακοίνωσε στο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου και για τα επόμενα 40 έτη τα κόστη συντήρησης των αποχαρακτηρισμένων εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που περιήλθαν στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Γκριμάλντι, η εταιρεία και ο όμιλος, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που θέλουν και επιδιώκουν να έχουν με την τοπική κοινωνία, θα αναλάβουν και τα κόστη αποκατάστασης που θα απαιτηθούν για τις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι, οι οποίες υποφέρουν τα τελευταία έτη από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης, διάβρωση που οφείλεται και στις διελεύσεις των πλοίων αλλά και στην υπερεκμετάλευση που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια από την ΟΛΗΓ ΑΕ στις παραλίες αυτές.

«Αναγνωρίζουμε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί», τόνισε προς το Δήμαρχο ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι η ΟΛΗΓ ΑΕ θα αναθεωρήσει στο σύνολό της την περιβαλλοντική της πολιτική, ούτως ώστε παρόμοια φαινόμενα να περιοριστούν με στόχο να εξαλειφθούν.

Μάλιστα όταν ο Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία που ελλιμενίζονται στην Ηγουμενίτσα, ο κ. Γκριμάλντι έδωσε εντολή, στον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ ΑΕ, κ. Αθ. Πορφύρη που τον συνόδευε, για την άμεση αγορά και εγκατάσταση από την ΟΛΗΓ ΑΕ, έξι (6) σταθμών μέτρησης που θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία, πέριξ του λιμανιού, τις μετρήσεις των οποίων θα παραλαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ώστε να υπάρχει τόσο η αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης, όσο και η έγκαιρη ενημέρωση του Λιμεναρχείου για τη λήψη των απαραίτητων διοικητικών και άλλων μέτρων.

Ο κ. Γκριμάλντι, ανακοίνωσε επίσης στο Δήμαρχο το επενδυτικό του πλάνο για την περιοχή, σύμφωνα με το οποίο, ο όμιλος προτίθεται να προχώρησε στην ανακατασκευή του Λιμένα Σαγιάδας, ώστε να λειτουργήσει εκ νέου η πορθμειακή γραμμή Σαγιάδας – Κέρκυρας και ζήτησε τη βοήθεια του Δήμου ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατασκευής του άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι.

Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου, που πρόκειται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί και με το Δήμαρχο Φιλιατών κ. Βασίλειο Τζίγκο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση του ομίλου του να εξετάσει εκ νέου τα σχέδια που είχαν εκπονηθεί στο παρελθόν για τη δημιουργία αεροδρομίου στο Βραχωνά.

Ανακοίνωσε δε, ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τα αρμόδια υπουργεία για την λειτουργία του υδατοδρομείου στην Ηγουμείτσα και τη δρομολόγηση υδροπλάνων στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, αλλά και τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά, ίσως και από τη φετινή θερινή σεζόν.

Ο κ. Γκριμάλντι, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τη λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, όσο και του Νοσοκομείου Φιλιατών, υποδομές που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικές για την προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας και εξέφρασε την πρόθεση να χρηματοδοτήσει ο όμιλος την κατασκευή ελικοδρομίων στις δυο νοσηλευτικές υποδομές, ενώ ζήτησε και καταγραφή των αναγκών σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε ο όμιλος να προβεί στην δωρέα της.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γκριμάλντι, ο όμιλος θα ξεκινήσει μια παγκόσμια διαφημιστική εκστρατεία του brand name EPIRUS, ώστε να γίνει η προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, ο όμιλος Grimaldi, πρόκειται να θεσμοθετήσει ετήσια ιστιοπλοϊκή regatta σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια, που θα συγκεντρώνει τους κορυφαίους αθλητές του είδους αλλά και το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην περιοχή και τα τουριστικά της καταφύγια, που πλέον διαχειρίζεται ο όμιλος.

Φυσικά από τη συζήτηση, δεν έλειψε η μαρίνα της Ηγουμενίτσας, με τον Εμανουέλε Γκριμάλντι να διαβεβαιώνει το Δήμαρχο για την πρόθεσή του να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε το Δήμαρχο ο κ. Γκριμάλντι, ήδη ο όμιλος βρίσκεται σε αναζήτηση γραφείων περίπου 5000 τ.μ. στην περιοχή, ώστε εκεί να εγκατασταθούν τα στελέχη του ομίλου που θα επιβλέπουν τα διάφορα projects αλλά και περίπου 200 εργαζόμενοι (μηχανικοί, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι κλπ επιστήμονες) που θα προσληφθούν από την τοπική αγορά εργασίας για να υλοποιήσουν τις επενδύσεις του ομίλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη ο Gianluca Grimaldi, ο δεύτερος ισχυρός άνδρας του Ομίλου έχει προβεί σε αγορά κατοικίας στην περιοχή και ήδη επιβλέπει τη λειτουργία της ΟΛΗΓ ΑΕ αλλά και προχωράει στις πρώτες κινήσεις για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων του Ομίλου.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ - ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ
Το επενδυτικό πλάνο του Grimaldi για το λιμάνι | Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Το επενδυτικό πλάνο του Grimaldi για το λιμάνι | Συνάντηση με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 01, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.