Κακός σύμβουλος ο πανικός

Κακός σύμβουλος ο πανικός 


Ο πανικός είναι μια φυσιολογική αντίδραση του ανθρώπου σε καταστάσεις απειλής ή αβεβαιότητας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια ενστικτώδης αντίδραση που μπορεί να μας προστατεύσει σε επικίνδυνες καταστάσεις, όταν κυριαρχεί κατά τη λήψη πολιτικών αποφάσεων, μπορεί να αποτελέσει κακό σύμβουλο, οδηγώντας σε βεβιασμένες και πολλές φορές λανθασμένες αποφάσεις.

Με αυτό το ένστικτο αντέδρασε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Κάτσινος, μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του thespro.gr σύμφωνα με το οποίο, με απόφαση του, ζημιώθηκε ο Δήμος Ηγουμενίτσας με το ποσό των – τουλάχιστον - 16.812€. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Πως ακριβώς αντέδρασε;
Μετά από την αποκάλυψή μας, με άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε την 14/5/24 στις 9:40 μ.μ., το οποίο συνοδευόταν από τα αντίστοιχα έγγραφα, όπως είχαν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ανακάλεσε τις αρχικές αποφάσεις στις οποίες στηρίχτηκε το ρεπορτάζ και συγκεκριμένα:
  1. Το Πρακτικό 6 της Σχολικής Επιτροπής, με αριθμό ΑΔΑ: ΨΛΤΒΟΞΩΩ-4Θ3
  2. Απόφαση 22/2024 με θέμα:« Μείωση μισθώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης του κυλικείου στο σχολικό συγκρότημα του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας», με αριθμό ΑΔΑ: ΨΓΠΣΟΞΩΩ-Θ34
  3. Τροποποίηση σύμβασης για την ανάθεση του δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) του κυλικείου στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Ηγουμενίτσας, με αριθμό ΑΔΑ: ΨΨΗΟΟΞΩΩ-5ΜΠ
Έτσι υπάρχουν δημοσιευμένα 2 διαφορετικά πρακτικά (με τον ίδιο ΑΔΑ), 2 διαφορετικές αποφάσεις με αριθμό 22/2024 (με τον ίδιο ΑΔΑ) και 2 διαφορετικές τροποποιήσεις της σύμβασης (με τον ίδιο ΑΔΑ).
Και όλα αυτά, κυρίως για να προστεθεί (μεταξύ άλλων) η εξής πρόταση: "Επιπλέον εισηγούμαι η αναπροσαρμογή να έχει ισχύ για μια διετία, από 10/11/2023 έως 09/11/2025, κατά αναλογική εφαρμογή του Ν. 4013/2011, άρθρο 15, παρ. 5."
Χρειάστηκε δηλαδή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας, ώστε να συμμορφωθεί ο κ. Κάτσινος με τη νομοθεσία;;;
Δεν γνωρίζουμε πόσο νόμιμο είναι να "αλλοιώνεται" ολόκληρο το σκεπτικό μιας απόφασης, των πρακτικών και της σύμβασης.
Σίγουρα πάντως η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας δεν είναι - ή δεν θα έπρεπε να είναι- μπακάλικο του... γράψε - σβήσε!!!

Τουλάχιστον, με τον τρόπο αυτό,  θα επωφεληθούν τα ταμεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού η μείωση 45% (ούτε αυτό γνωρίζουμε εάν είναι νόμιμο) θα ισχύσει μόνο μέχρι την 9/11/2025 για ακόμα 1,5 χρόνο δηλαδή και όχι για 6 μέχρι 30/6/2029, όπως ήταν η αρχική απόφαση της Σχ. Επιτροπής.

Ελπίζουμε να ακούσουμε και ένα ευχαριστώ από τον κ. Κάτσινο, που έστω και με τον τρόπο αυτό τον βοηθήσαμε να τηρήσει τη νομοθεσία και να προστατέψει τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των δημοτών.
Κακός σύμβουλος ο πανικός Κακός σύμβουλος ο πανικός Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 18, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.