Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!!

Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!!


Η ιστορία έχει ως εξής:
Στις 8 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ διεξήχθησαν και επαναληπτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου σε ογδόντα τέσσερις δήμους και έξι περιφέρειες.
Στο δήμο Ηγουμενίτσας επικράτησε τελικά ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Νταή.
Μεταξύ άλλων υποψηφίων στο συνδυασμό του σημερινού δημάρχου, υποψήφιοι ήταν και ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κάτσινος, αλλά και ο πρώην υπάλληλος της ΔΕΗ και αγαπητός τραγουδιστής κ. Κώστας Τετρίγκας, χωρίς τελικά να εκλεγεί κανένας από τους δύο, αφού δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν ψηλά στις επιλογές των ψηφοφόρων.
Με λίγα λόγια, ο λαός της Ηγουμενίτσας, δεν τους επέλεξε ώστε να συμμετέχουν στη νέα δημοτική αρχή, αφού ο πρώτος έλαβε μόλις 333 ψήφους και ο δεύτερος 219.

Και εδώ παίρνει μπρος το "βαθύ κράτος" του ΠΑΣΟΚ.
Με προσωπική επιλογή (?) και απόφαση του νέου δημάρχου Ηγουμενίτσας και οι δύο υποψήφιοι που απέτυχαν να εκλεγούν, διορίστηκαν ως μέλη στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, με τον κ. Μιχάλη Κάτσινο να ορίζεται πρόεδρος της επιτροπής.
Με μόνα προσόντα, αυτά του υποψήφιου συμβούλου του συνδυασμού και τουλάχιστον για τον έναν, τα «κομματικά» ένσημα στο ΠΑΣΟΚ.

Θα αναρωτιέστε γιατί αναφέρομαι μόνο σε αυτά τα δύο μέλη της σχολικής επιτροπής.
Και εξηγούμαι:
Ερευνώντας εχτές Δευτέρα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, (ψάχνοντας την απόλυση Γιάκη, για να δω εάν υπάρχει ακόμα Γενικός Γραμματέας, όπως μας παρότρυνε ο δήμαρχος, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει αναρτηθεί ακόμα), έπεσα πάνω σε μια τροποποίηση συμβάσης για την ανάθεση δικαιώματος λειτουργίας και εκμετάλλευσης (μίσθωση) κυλικείου, η οποία και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
Η τροποποίηση αφορά στη μίσθωση του κυλικείου στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.
Κυλικείο, το οποίο μισθώθηκε από στενό συγγενικό πρόσωπο του μέλους της Σχολικής Επιτροπής κ. Τετρίγκα, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 16/8/2018, με την πλειοδότρια να προσφέρει το ποσό των 41,50€ ανά μαθητή ετησίως, με τον δεύτερο να προσφέρει 40,50€. Η σύμβαση είχε χρονική διάρκεια εννέα ετών, από 01/09/2018 μέχρι και 30/06/2027 και μετά από πρώτη τροποποίηση στις 3 Ιανουαρίου 2023, έγινε παράταση της σύμβασης για δύο επιπλέον έτη, μέχρι και τις 30/6/2029.

Η συγκεκριμένη εκμισθώτρια είχε ζητήσει και πάλι μείωση του μισθώματος με αίτησή της στις 28/08/2023, αίτημα το οποίο είχε απορριφθεί από την προηγούμενη σχολική επιτροπή του δήμου.
Στη συνέχεια, προσέφυγε στην Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Θεσπρωτίας, η οποία συνεδρίασε στις 21/02/2024 και στην οποία παρέστη η Σχολική Επιτροπή εκπροσωπούμενη από το νέο της Πρόεδρο κ. Κάτσινο.


Εκεί, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Μιχάλης Κάτσινος ως εκπρόσωπος της Εκμισθώτριας, δήλωσε ότι συναινεί στο αίτημα περί μείωσης του μισθώματος.
Οπότε η θετική απόφαση της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων, ήταν μονόδρομος και άνοιξε το δρόμο στη σχολική επιτροπή να προχωρήσει σε τροποποιητική σύμβαση.


Σύμφωνα με την τροποποιητική σύμβαση, «με την υπ’ αριθ. 22/2024 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, εγκρίθηκε η μείωση του αρχικού μισθώματος κατά 45%, και διαμορφώθηκε στα 22,82 € (είκοσι δύο ευρώ και ογδόντα δύο λεπτά) ανά μαθητή, ετησίως».
Εάν υποθέσουμε πως στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας φοιτούν 150 μαθητές, επί 41,50€/μαθητή, το ετήσιο μίσθωμα διαμορφωνόταν περίπου στο ποσό των 6.225€. 
Με τη μείωση της τάξεως του 45% το ετήσιο μίσθωμα διαμορφώνεται στα 22,82€/μαθητή, δηλαδή 3.423€. Επομένως ο δήμος Ηγουμενίτσας, θα απωλέσει 2.802€. Εάν πολλαπλασιάσουμε αυτό το ποσό με τα 6 χρόνια που απομένουν έως τη λήξη του μισθώματος φθάνουμε στο ποσό των 16.812€ που χάνει ο δήμος και οι δημότες.

Επειδή δεν ήμουν σίγουρος εάν επιτρέπεται από τη νομοθεσία να μειωθεί το αντίτιμο ενός πλειοδοτικού διαγωνισμού, κάτω από το ποσό που προσέφερε ο δεύτερος πλειοδότης, αλλά και για να δω το σκεπτικό της απόφασης, έστειλα με email ερώτημα, γνωστοποιώντας τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα, στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στο ερώτημά μου και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνας, ζητούσα να μου σταλθεί η υπ’ αριθ. 22/2024 απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, η οποία αναφέρεται στην τροποποιητική σύμβαση.
Τι πιο απλό;

Σήμερα στις 12:16 το μεσημέρι έλαβα στο email μου την απάντηση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Κάτσινου, στην οποία αναφέρει: "Απαντώντας στο από 13/05/2024 αίτημά σας, σας γνωστοποιούμε ότι απορρίπτεται η αίτησή σας, λόγω μη ύπαρξης έννομου συμφέροντος, το οποίο και δεν δικαιολογείται σύμφωνα με το Νόμο 4624/2019 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει."




Ο κ. Κάτσινος, απέφυγε να απαντήσει και με… περισσή αλαζονεία βιάστηκε να «απορρίψει» το… αίτημά μου! Δεν μου απαντάει λέει, γιατί δεν έχω έννομο συμφέρον και υπάρχουν προσωπικά δεδομένα!!!
Όμως, αποφεύγει να απαντήσει, όποιος φοβάται την αλήθεια...

Τελικά, σήμερα Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι, την απόφαση 22/2024 που ζητούσα, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, τη δημοσίευσε, ως όφειλε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. 
Το ίδιο δηλαδή έγγραφο, που 16 λεπτά μετά την ανάρτησή του στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μου απάντησε στο email, πως δεν μπορεί να μου το κοινοποιήσει, διότι εμπίπτει στο νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα!!!
Το δημοσίευσε δηλαδή σε κοινή θέα. Τελικά εμπίπτει ή όχι στο νόμο 4624/2019;

Και αφού Μιχάλη θέλησες να μου κάνεις μαθήματα δημοκρατίας και να παραστήσεις το νομοδιδάσκαλο, μάθε τα εξής:
Καταρχάς δεν αποφασίζεις εσύ, τι εμπίπτει και τι όχι στο Νόμο 4624/2019 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ούτε το ποιος έχει έννομο συμφέρον.
Οι συνεδριάσεις, όπως και οι αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής, είναι δημόσιες και μάλιστα για να έχουν ισχύ πρέπει να αναρτηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (αυτή που έφτιαξε ο σύντροφος Γ.Α.Π.).
Για αυτό και έτρεξες μετά το ερώτημά μου να την αναρτήσεις!!!

Και μιας και ανέφερες το Νόμο 4624/2019, θα έπρεπε να γνωρίζεις πως στο άρθρο 28 παρ.1 & 2, αναφέρει για τους δημοσιογράφους:

Αυτά γιατί στη Δημοτική Αρχή, έχετε παρακάνει «καραμέλα» 
το νόμο περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα…

Μάθε λοιπόν σοσιαλιστή Μιχάλη, πως κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, οι δημοσιογράφοι οφείλουν, να δημοσιεύουν ειδήσεις και έρευνες που χαρακτηρίζονται από εγκυρότητα και ακρίβεια, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενημερώσουν με αξιοπιστία τους πολίτες.
Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μόνον εφόσον οι δημοσιογράφοι έχουν την πρόσβαση σε έγγραφα και στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διοίκηση.
Η υποχρέωση των δημοσιογράφων για έγκυρη και ακριβή ενημέρωση του κοινού μέσω της αρχής της τεκμηρίωσης καθιστά την πρόσβασή τους σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία όχι απλώς δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή τους.
Και αυτό προσπάθησα να κάνω, αλλά μου το "απαγόρευσε" ή έστω προσπάθησε, ο διορισμένος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας, που "ψήλωσε" τόσο, ώστε να μοιράζει αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ (θα ασχοληθούμε με αυτές σε επόμενο ρεπορτάζ).
Για την ακρίβεια, ζήτησα να πληροφορηθώ την απόφαση 22, για να ενημερωθώ και να ενημερώσω με τη σειρά μου τους δημότες, ώστε να μην αδικήσω κανέναν! 
Κάτι που μου αρνήθηκε ο κ. Κάτσινος.
Οπότε το ρεπορτάζ ολοκληρώθηκε, μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, με δεδομένο τη μείωση του μισθώματος, σε συγγενή 1ου βαθμού υποψήφιου του συνδυασμού Νταή, ζημιώνοντας το δήμο Ηγουμενίτσας με το ποσό των – τουλάχιστον - 16.812€.

Υ.Γ. Καταλαβαίνεις πως άνοιξες τον ασκό του Αιόλου και πως τώρα θα έχουν δίκιο οι μισθωτές των άλλων κυλικείων να ζητήσουν και αυτοί αντίστοιχη μείωση, με ότι συνεπάγεται αυτό για την απώλεια εσόδων στα ταμεία του δήμου Ηγουμενίτσας...
Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!! Χαρίζουν χρήματα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 14, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες

Από το Blogger.