Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη

Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη
Η Νέα Αριστερά στέλνει μήνυμα από τη Θεσπρωτία ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο οι πολιτικές της περιφερειακής ανισότητας

Τη δυναμική που έχει ο τόπος, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν σε αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς που βρέθηκε την Πέμπτη στους Φιλιάτες, μία περιοχή της Ηπείρου που δοκιμάζεται από τις ανισότητες που παράγουν οι πολιτικές της κυβέρνησης ενώ έχει όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φιλήμων Καραμήτσος, Κωστής Καρπόζηλος και Έλενα Όλγα Χρηστίδη μαζί με τη βουλεύτρια Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και πολυπληθή ομάδα φίλων και μελών του κόμματος, βρέθηκαν στην αγορά των Φιλιατών και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκατοντάδες κατοίκους και επισκέπτες.

Η ακρίβεια που έχει γίνει πια μόνιμη είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες, ενώ οι χαμηλές τιμές στους παραγωγούς πλήττουν την τοπική παραγωγή και φέρνουν νέα αδιέξοδα για την τοπική οικονομία.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και η βουλεύτρια είχαν συνάντηση και με τη δημοτική αρχή Φιλιατών, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο δημαρχείο, όπου και έγινε σαφές ότι οι ορεινοί δήμοι της χώρας έχουν ανάγκη ειδικών πολιτικών στήριξης από την Πολιτεία ώστε να ανταπεξέλθουν και να υποστηρίξουν με σύγχρονες υπηρεσίες τους δημότες τους.

Για τη Νέα Αριστερά, η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο αναγκαίος δρόμος για ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των περιφερειών όπως η Ήπειρος στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της σύγκλισης και της συνοχής. Στη σύγχρονη Ευρώπη καμία περιφέρεια δεν πρέπει να μείνει πίσω και οι κυρίαρχες πολιτικές οφείλουν όχι μόνο να ακούν τις φωνές των τοπικών κοινωνιών, αλλά και να μεριμνούν για την πρόοδο και την ευημερία όλων, ισότιμα και με δικαιοσύνη.

Η Νέα Αριστερά θα είναι στην Ευρωβουλή η φωνή της ελληνικής περιφέρειας, η πολιτική δύναμη που θα αντιπαλέψει τις πολιτικές που παράγουν ανισότητες και φτώχια.

Η περιοδεία της Νέας Αριστεράς ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα, διανομή υλικού και πρόσκλησης για την εκδήλωση με την Έφη Αχτσιόγλου στα Γιάννενα την Δευτέρα και κάλεσμα στήριξης του ευρωψηφοδελτίου στις 9 Ιουνίου.Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη Μία φωνή για τις ελληνικές περιφέρειες στην Ευρώπη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες