Οργή για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Ήπειρο

Οργή για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών από την ΉπειροΤην έντονη οργή και την αγανάκτησή τους εκφράζουν οι Ενώσεις Αστυνομικών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με κοινή τους παρέμβαση και με αφορμή το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών διατάσσεται να μετακινηθεί χωρίς την θέλησή του στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Για τις μετακινήσεις αυτές που έχουν τρίμηνη διάρκεια δεν έχει ληφθεί υπόψη η οικογενειακή κατάσταση κανενός ενώ δεν είναι εξασφαλισμένη η δαπάνη διαμονής αφού το ποσό των τριάντα ευρώ ημερησίως καθιστά αδύνατη την εύρεση καταλύματος.

«Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου τα τελευταία –μετά μνημονίων- χρόνια, μείωσης δαπανών για τα έξοδα διαμονής στις αποσπάσεις των Αστυνομικών, με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Μ. Τετάρτη μειώνοντας τα έξοδα διαμονής ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ από ολόκληρο τον δημόσιο τομέα στα 30 ευρώ ημερησίως από τα 80 ευρώ(για συγκεκριμένες μάχιμες και πρώτης γραμμής Υπηρεσίες Αθηνών-Θεσσαλονίκης). Παράλληλα διατάσσεται να αποσπαστεί και ένας σημαντικός αριθμός οχημάτων εκ νέου, ο οποίος μαζί με τον τεράστιο και πρωτοφανή στα χρονικά, αριθμό συναδέλφων που από αρχές του έτους έχουν αποσπαστεί στην Αττική, θα λείπουν πλέον από το κομμάτι της αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες μας χωρίς κανένας υπηρεσιακός ή πολιτικός παράγοντας να ασχολείται για το τι γίνεται στην Περιφέρεια.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν οι τοπικοί Βουλευτές μας συμφωνούν με το να είναι ο Αστυνομικός ο φτωχός συγγενής του δημοσίου, αφού ΜΟΝΟ για αυτόν ψηφίστηκε η δαπάνη ημερήσιας διαμονής να είναι στα 30 ευρώ και ποία είναι η άποψή τους για ότι συμβαίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμφωνούν άραγε στην ανεξέλεγκτη ενίσχυση της Αττικής όπου υπηρετεί περίπου το 50% των Αστυνομικών εις βάρος της Αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες εκλέγονται; Πραγματικά θα επιθυμούσαμε άμεσα να τοποθετηθούν δημόσια σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Κλείνοντας και με αφορμή το Αναστάσιμο μήνυμα του Πρωθυπουργού όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: << Η σκέψη μας είναι σε όλες και σε όλους τους ένστολούς μας, αυτούς που νύχτα μέρα και αυτές τις Άγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς>>, διερωτόμαστε: Γνωρίζει ο κ. Πρωθυπουργός ότι αυτές τις Άγιες μέρες και συγκεκριμένα την Μ. Τετάρτη, η Κυβέρνηση της οποίας ηγείται ψήφισε περικοπή στις δαπάνες διανυκτέρευσης Αστυνομικών από τα 104 ευρώ ημερησίως στα 30 και ότι δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τους Ένστολους (επικίνδυνο, παραμεθόριο, θεσμικά κλπ); Η σκέψη από μόνη της δεν είναι αρκετή , οι πράξεις μένουν…» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων ενώσεων.

Πηγή epiruspost.gr
Οργή για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Ήπειρο Οργή για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις αστυνομικών από την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες