Τέλος η έντυπη ενημέρωση των φορολογούμενων- Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις

Τέλος η έντυπη ενημέρωση των φορολογούμενων- Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις


Τις διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους καλούνται να επικαιροποιήσουν όλοι οι έχοντες ΑΦΜ, καθώς πλέον όλες οι πράξεις προσδιορισμού φόρου, τελών, εισφορών, προστίμων αλλά και κάθε πράξη ή έγγραφο της εφορίας θα κοινοποιούνται μόνο ψηφιακά.

Από τις 3 Μαΐου η επικοινωνία της ΑΑΔΕ με τους φορολογούμενους γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Με την παρέλευση 10 ημερών από την αποστολή ειδοποίησης, η ΑΑΔΕ θεωρεί αυτόματα ότι ο πολίτης έχει διαβάσει το μήνυμα και έχει ενημερωθεί.

Παράλληλα, ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του 2023, καθώς εισόδημα κάτω από τις 10.000 ευρώ δηλώνουν 6 στους 10 πολίτες. Την ίδια στιγμή 1,5 εκατ. φορολογούμενοι είχαν δηλώσει εισοδήματα χαμηλότερα από εκείνα που προσδιορίζονται με βάση το τεκμαρτό τους εισόδημα και καλούνται να πληρώσουν επιπρόσθετους φόρους.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, προκύπτει ότι οι φορολογούμενοι στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 77.353 ΑΦΜ σε έναν χρόνο.
Τέλος η έντυπη ενημέρωση των φορολογούμενων- Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις Τέλος η έντυπη ενημέρωση των φορολογούμενων- Μόνο ψηφιακά οι κοινοποιήσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες