Ενδοοικογενειακή βία.. Καθημερινές οι καταγγελίες και στην Ήπειρο

Ενδοοικογενειακή βία.. Καθημερινές οι καταγγελίες και στην Ήπειρο
Καθημερινές είναι πλέον οι καταγγελίες που δέχονται οι υπηρεσίες της Αστυνομίας και στην Ήπειρο για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Τα περιστατικά αυτά αξιολογούνται στο σύνολό τους και για όσα απαιτείται ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων εδώ και είκοσι μήνες λειτουργεί το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο έχει ασχοληθεί σχεδόν με 300 υποθέσεις.

Το αμέσως επόμενο διάστημα Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής βίας αναμένεται να λειτουργήσουν και στις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις.

Η ενδοοικογενειακή βία εξελίσσεται όπως όλα δείχνουν σε μία θλιβερή καθημερινότητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ελληνική Αστυνομία, από 27 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2024, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, δραστηριοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, και ιδιαίτερα τα επιχειρησιακά Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, που επιλαμβάνονται στην πλειονότητα των περιστατικών.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 876 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 70 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button.

Συνολικά, διαχειρίστηκαν 488 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 319 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας 10 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία.

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.


Πηγή epiruspost,gr
Ενδοοικογενειακή βία.. Καθημερινές οι καταγγελίες και στην Ήπειρο Ενδοοικογενειακή βία.. Καθημερινές οι καταγγελίες και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες