Εστίαση: Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν οι επιχειρηματίες

Εστίαση: Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν οι επιχειρηματίες
Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24%.

«Η ανακοίνωση της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων.

Εξαθλιώνει οικονομικά τα καταστήματα εστίασης, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αύξηση τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής. Η εστίαση είναι ενιαία!», αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΣΕ τονίζοντας ότι η ομοσπονδία καθώς και δεκάδες ενώσεις και σύλλογοι εστίασης σε όλη την Ελλάδα συνυπογράφουν το κοινό αίτημα: «Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών».

«Το δεσμευτήκατε το 2019, το επαναλάβατε το 2023, υλοποιήστε το σήμερα», αναφέρει η ΠΟΕΣΕ υπενθυμίζοντας προς την κυβέρνηση την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/190 14/5/2019 που είχε καταθέσει στο παρελθόν.
Εστίαση: Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν οι επιχειρηματίες Εστίαση: Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν οι επιχειρηματίες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες