Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο

Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο
Κατά 6,7% μειώθηκαν οι αφίξεις από την Αλβανία στους πρώτους πέντε μήνες του έτους. Η μεγαλύτερη μείωση σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2023 καταγράφεται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Συνολικά από την γειτονική χώρα το πρώτο πεντάμηνο ταξίδεψαν 561 χιλιάδες επισκέπτες, σαράντα χιλιάδες λιγότεροι από το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Στον σταθμό της Κακαβιάς καταγράφηκαν 235 χιλ. αφίξεις ενώ σημειώθηκε αύξηση +8 χιλ./+3,5%.

Ο μεθοριακός σταθμός της Σαγιάδας σημείωσε αύξηση κατά +9 χιλ./+9,9% με τις οδικές αφίξεις να ανέρχονται σε 99 χιλ.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Μέρτζανη με 9 χιλ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά +1,5%.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και με τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής που αποτελεί, επίσης βασική πύλη εισόδου από την Αλβανία.

Εκεί σημειώθηκε μείωση αφίξεων κατά 20%, ποσοστό που διαμόρφωσε και το συνολικό. Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι πρόκειται για την πρώτη μείωση αφίξεων από την γείτονα που καταγράφεται στην μετά πανδημίας εποχή.

Οι επισκέψεις από την Αλβανία είναι αυτές που στηρίζουν σταθερά τον τουρισμό της Ηπείρου, όχι μόνο την θερινή περίοδο αλλά σε όλη την διάρκεια του έτους.

 Πηγή epiruspost.gr
Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο Μειωμένες αφίξεις από την Αλβανία στο πρώτο πεντάμηνο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες