Σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων ο θανάσιμος τραυματισμός εργαζόμενου

Σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων ο θανάσιμος τραυματισμός εργαζόμενου
Την οργή του εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων για τον θάνατο ενός ακόμη εργαζομένου στον αγώνα για το μεροκάματο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, ο 40χρονος σκοτώθηκε κατά την φόρτωση ανακυκλώσιμου υλικού σε φορτηγό, σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων στα Ιωάννινα. Στο χώρο του εργοδοτικού εγκλήματος ,άμεσα βρέθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου με τον πρόεδρο του Νίκο Έξαρχο για την καταγραφή του ατυχήματος από την επιθεώρηση εργασίας και την αστυνομία.

«Νιώθουμε οργή, λίγες μέρες μετά το έγκλημα στην Αρίστη Ζαγορίου και τις καταγγελίες μας ότι οι χώροι δουλειάς θα μετατραπούν σε νεκροταφεία, ο νεκρός σήμερα συνάδελφός μας επιβεβαιώνει τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας, τις απαράδεκτες συνθήκες και όρους εργασίας, τους ανύπαρκτους ελέγχους στους χώρους δουλειάς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι οι νεκροί και σακατεμένοι συνάδελφοί μας δεν το έπαθαν ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από απροσεξία. Οι νεκροί και οι σακατεμένοι εργάτες εξαργυρώνουν καθημερινά με το αίμα τους και τη ζωή τους, το ανελέητο κυνήγι του κέρδους των εργοδοτών. Το κυνήγι του κέρδους είναι αυτό που επιτάσσει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, που επιβάλλει την 6ήμερη και 13ωρη εργασία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Για τα κέρδη των εργοδοτών νομοθετεί και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συνυπεύθυνοι μαζί με τους εργοδότες που οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου είναι οι κυβερνήσεις και το υπουργείο Εργασίας. Η συνειδητή απαξίωση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών, οι αντεργατικοί νόμοι που συμπληρώνουν αυτό το επικίνδυνο παζλ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Εργατικό Κέντρο ζητά την διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος, την λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα προχωρά σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις δέκα το πρωί, στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Πηγή epiruspost.gr 
Σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων ο θανάσιμος τραυματισμός εργαζόμενου Σε επιχείρηση ανακύκλωσης οχημάτων ο θανάσιμος τραυματισμός εργαζόμενου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-up

Σελίδες