Τι μέλλει γενέσθαι με την μετεγκατάσταση των Φυλακών Σταυρακίου

Τι μέλλει γενέσθαι με την μετεγκατάσταση των Φυλακών Σταυρακίου
Θα προχωρήσει η μετεγκατάσταση των Φυλακών Σταυρακίου; Παρότι οι σχετικές ανακοινώσεις είχαν γίνει πανηγυρικά από στελέχη της κυβέρνησης, η προσπάθεια φαίνεται ότι έχει παγώσει εδώ και καιρό.

Τι πρόκειται να συμβεί;

Οι απαντήσεις αναμένεται να δοθούν στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης.

Ο κ. Τσίμαρης στην ερώτησή του αναφέρθηκε στην από δεκαετίες λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων, καθώς και ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του οικείου Δ. Ιωαννιτών η μετεγκατάστασή του εκτός του αστικού ιστού.

Συμπληρωματικά τόνισε τις συνέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την μετεγκατάσταση, τόσο από πλευράς του Δ. Ιωαννιτών με την παραχώρηση έκτασης 100.193 στρεμμάτων στην Κόντσικα Δ.Ε.Μπιζανίου , όσο και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απαιτείται από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Επεσήμανε δε, την ενημέρωση που προέκυψε κατά την πρόσφατη επίσκεψη κυβερνητικού στελέχους στην περιοχή ,μετά από σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ότι η απαιτούμενη έκδοση Π.Δ έχει ‘κολλήσει’ στο ΣτΕ.

Αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη της άμεσης μετεγκατάστασης του σωφρονιστικού καταστήματος τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τους ίδιους τους ωφελούμενος και εργαζόμενους.

 Πηγή epiruspost.gr
Τι μέλλει γενέσθαι με την μετεγκατάσταση των Φυλακών Σταυρακίου Τι μέλλει γενέσθαι με την μετεγκατάσταση των Φυλακών Σταυρακίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες