Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Σταυρακίου

Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές ΣταυρακίουΤην Παρασκευή θα απολογηθούν οι συλληφθέντες μετά την πολύμηνη έρευνα και την έφοδο των «Αδιάφθορων» της Ελληνικής Αστυνομίας στις φυλακές Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν αστυνομικό, τον υποδιευθυντή της Φυλακής, δύο διοικητικούς υπαλλήλους, δύο ήδη τρόφιμους του σωφρονιστικού καταστήματος και δύο πολίτες.

Ο ρόλος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, αλβανικής καταγωγής, ήταν αυτός που διακινούσε τα νήματα, ήλεγχε το εμπόριο των ναρκωτικών και έπαιρνε όλα τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μαζί με μία γυναίκα ήταν υπεύθυνοι για τις συναλλαγές, συγκέντρωναν τα χρήματα, τα μετέφεραν στο κέντρο κράτησης Ιωαννίνων είτε τα έδιναν στον ίδιο τον κρατούμενο, τον αρχηγό, είτε τα κατέθεταν στο λογαριασμό που διατηρεί στη φυλακή. Ο ιδιώτης που συνελήφθη στην Κέρκυρα ήταν υπεύθυνος για το εμπόριο των ναρκωτικών, κρατούσε μέρος των εσόδων και το υπόλοιπο το έδινε στον «εγκέφαλο» της οργάνωσης.

Οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους είναι και δύο γυναίκες που δούλευαν στο λογιστήριο, ήταν υπεύθυνοι: ο πρώτος έχει να κάνει με το πώς θα καταγράφουν τα χρηματικά ποσά. Τα χρηματικά ποσά που καταγράφονταν στο λογιστήριο της φυλακής ήταν με άλλα ονόματα χωρίς να αναφέρεται το πραγματικό ποσό. Μάλιστα ένας απ’ αυτούς ειδοποιούσε τον αρχηγό της οργάνωσης πότε θα γίνει έρευνα στη φυλακή, έτσι ώστε να μην εντοπιστούν τα κινητά και επέτρεπε επίσης τη χρήση τους. Μία γυναίκα κατηγορείται ότι ήταν υπεύθυνη για την νομιμοποίηση των χρημάτων που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα.

Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Σταυρακίου Την Παρασκευή απολογούνται οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση στις φυλακές Σταυρακίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-ups

Σελίδες