Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη…

Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη…

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, στην προσπάθειά του για την ανάδειξη της αρχαίας Νικόπολης, εργάζεται από το έτος 2003 για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο δίκαιο αυτό αίτημα, για την πόλη της Πρέβεζας, εξέφρασε τη στήριξή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στο αρχαίο θέατρο της Νικόπολης, αλλά και κατά την διάρκεια της επίσκεψης που είχε προηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο,στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Πρέβεζα, στις 27 και 28 Ιουνίου 2024.

Μετά και από την πρόσφατη Πατριαρχική στήριξη στο αίτημα, με ανακοίνωσή του ο Όμιλος εκφράζει την ευχή ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα ολοκληρώσει σύντομα τις διαδικασίες για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης έτσι ώστε να προχωρήσει η ένταξη του στον κατάλογο των Παγκοσμίως Προστατευόμενων Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η Νικόπολη ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος σε έκταση στην Ελλάδα δικαιούται την αναγνώριση και αξιοποίηση που αξίζει.
Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη… Ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO: Με τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη… Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες