Η ΑΑΔΕ επεκτείνει τον έλεγχο σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια και λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες

Η ΑΑΔΕ επεκτείνει τον έλεγχο σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια και λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες


Διευρύνεται ο μηχανισμός ελέγχου προσαύξησης περιουσίας BANCAPP, ώστε να αντλεί τραπεζικά δεδομένα φορολογουμένων όχι μόνο από ελληνικές τράπεζες, αλλά και από υποκαταστήματα αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, καθώς και από ιδρύματα πληρωμών και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος.

Με την απόφαση του Διοικητή (Α.1041/2026) επανακαθορίζονται τα «υπόχρεα πρόσωπα» διαβίβασης δεδομένων, συμπεριλαμβάνοντας ρητά τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών στην Ελλάδα και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πορτοφολιών, υπό την προϋπόθεση ότι δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια και είναι καταχωρημένα στο Μητρώο της Τράπεζα της Ελλάδος. Επιπλέον, για κάθε αίτημα ελέγχου μέσω του συστήματος, η απάντηση καθίσταται υποχρεωτική και καθολική από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής.

Η ρύθμιση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 18 Φεβρουαρίου 2026.

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.