Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Μαζαρακιά: Όταν οι πολίτες καθαρίζουν μόνοι τους όσα όφειλε να έχει φροντίσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Μαζαρακιά: Όταν οι πολίτες καθαρίζουν μόνοι τους όσα όφειλε να έχει φροντίσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Μια αξιέπαινη πράξη εθελοντισμού σημειώθηκε στη Μαζαρακιά, όπου νέος συγχωριανός, με προσωπική πρωτοβουλία και χρησιμοποιώντας το τρακτέρ του, προχώρησε στον καθαρισμό κεντρικών δρόμων του χωριού.

Η προσφορά του είναι αναμφίβολα τιμητική και αξίζει δημόσιου επαίνου. Δείχνει ενδιαφέρον για τον τόπο, αγάπη για το χωριό και διάθεση συμμετοχής σε μια εποχή που η αδιαφορία περισσεύει.

Όμως, πίσω από την όμορφη αυτή εικόνα, υπάρχει και μια δυσάρεστη πραγματικότητα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να αναγκάζονται να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους για να καθαριστούν δρόμοι, κοινόχρηστοι χώροι και σημεία του χωριού που θα έπρεπε να έχουν ήδη φροντιστεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Η εικόνα σε πολλές περιοχές του Δήμου είναι απογοητευτική. Χόρτα σε δρόμους, πλατείες, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους δημιουργούν όχι μόνο κακή εικόνα εγκατάλειψης, αλλά και κινδύνους, ιδιαίτερα ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν απαντήσεις και, κυρίως, να δώσουν λύσεις. Η καθαριότητα και η φροντίδα των κοινοτήτων δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο των κατοίκων.

Ο εθελοντισμός είναι πολύτιμος όταν λειτουργεί συμπληρωματικά. Δεν μπορεί όμως να γίνεται υποκατάστατο των βασικών υποχρεώσεων του Δήμου.

Η πράξη του πολίτη στη Μαζαρακιά αξίζει συγχαρητήρια. Η ανάγκη όμως να φτάσει ένας πολίτης να καθαρίζει μόνος του με το τρακτέρ τους δρόμους του χωριού του, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας.

Σελίδες

Από το Blogger.
Επιστροφή στην κορυφή