Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας


Ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας για την τοποθέτηση ράμπας ΑμεΑ στο Δρέπανο (+ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Σκλήρυνσης κατά Πλάκας για την τοποθέτηση ράμπας ΑμεΑ στο Δρέπανο (+ΦΩΤΟ)


Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ο Σύλλογος Στήριξης & Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εγκατάσταση της ειδικής αυτόνομης ράμπας πρόσβασης (τύπου Seatrac) στην παραλία του Δρεπάνου.


Η τοποθέτηση αυτού του σύγχρονου εξοπλισμού, σε συνδυασμό με τις υποστηρικτικές ξύλινες υποδομές (διαδρόμους και αποδυτήρια), αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ισότητας, της προσβασιμότητας και του σεβασμού των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.


Η δυνατότητα αυτόνομης και ασφαλούς πρόσβασης στη θάλασσα δεν είναι πολυτέλεια, αλλά θεμελιώδες δικαίωμα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των μελών μας, των ατόμων με αναπηρία και των εμποδιζόμενων συμπολιτών μας, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν το κοινωνικό αγαθό της θάλασσας χωρίς αποκλεισμούς.


Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στη δημοτική αρχή και σε όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου. Παράλληλα, προσβλέπουμε στη συνεχή συντήρηση της δομής και στην περαιτέρω ενίσχυση των προσβάσιμων υποδομών σε ολόκληρο τον Νομό Θεσπρωτίας.
Η προσβασιμότητα είναι δείκτης πολιτισμού μιας κοινωνίας και η συνεργασία όλων μας μπορεί να κάνει την καθημερινότητα πιο ανθρώπινη για όλους.

Ηγουμενίτσα, 
27 Ιουλίου 2026

Το Δ.Σ

Σελίδες

Από το Blogger.
Επιστροφή στην κορυφή