Εκτός η Ήπειρος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών

Εκτός η Ήπειρος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών
 
 
 Ηπειρώτες Υπουργοί και Υφυπουργοί, των συγκυβερνήσεων έρχονται και παρέρχονται.

Κάποιοι πέτυχαν την σχεδόν μονιμότητα. Γεγονός που σημαίνει ότι η Ήπειρος, τουλάχιστον δεν υπολείπεται των δυνατοτήτων, να «προστατευτεί ή και να υπερέχει» άλλων περιοχών μέσω του… μπάρμπα στην Κορώνη.

Δηλαδή, δεν επιτρέπεται, όλο αυτό το διάστημα, να θιγεί η Ήπειρος ως προς τα συμφέροντα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης, μέσω των κυβερνητικών αποφάσεων.

Και αυτό γιατί, συνηθίζεται στην Ελλάδα, από τις συστάσεώς της ως κράτους, τα πάντα να επιτυγχάνονται με τη διαδικασία «με ενέργειές μου».

Άρα, μόνο στην περίπτωση που η Ήπειρος, σαν περιφερειακή οντότητα, αναδείξει βουλευτές ανίκανους, δειλούς ή αδιάφορους, θα μπορούσε να είναι έξω από τα γενικά ή ειδικά αναπτυξιακά έργα και προγράμματα της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, όσο και αν αυτό μας καθιστά ενοχλητικούς, αναδεικνύουμε τις, σε βάρος, της Ηπείρου και της Θεσπρωτίας, ειδικότερα, «εχθρικές» συμπεριφορές των κυβερνήσεων.

Δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικές από εχθρικές, όταν η γεωφυσική θέση της Ηπείρου θεωρείται και είναι προνομιούχα, σε σύγκριση με όλες τις άλλες Περιφέρειες της Επικράτειας. Κατέστη δε ακόμη περισσότερο, εξαιτίας των ιστορικών γεγονότων του πάλαι ποτέ Ανατολικού Μπλόκ, όσο και της προς ανατολάς πορείας των χωρών της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις περισσότερες δε των περιπτώσεων αυτών, πλήν της ανάδειξης εχθρικών συμπεριφορών των κυβερνήσεων, ο σημερινός τοπικός βουλευτής και για τετραετίες Υφυπουργός, μας κατηγόρησε ότι ασκούμε άδικη κριτική σε βάρος του, αφού ο ίδιος, υποστηρίζει, επιτελεί τεράστιο έργο υπέρ της ιδιαίτερης εκλογικής του περιφέρειας, που είναι η Θεσπρωτία.

Δυστυχώς, όσες φορές μας κατηγόρησε, τον καλέσαμε και τον προκαλέσαμε να γνωστοποιήσει ένα, τουλάχιστον, έργο αναπτυξιακό στον τόπο, επί των ημερών του, ή μία, τουλάχιστον, θέση εργασίας που δημιούργησε με ενέργειές του.

Δεν απαντούσε, παρά μας καθύβριζε με… άλλα λόγια, από μέσο κοινωνικής δικτύωσης, του οποίου είναι διαχειριστής, όπως όλοι δηλώνουν και ο ίδιος δεν διαψεύδει.

Σήμερα, ενισχύοντας τις διαπιστωμένες και διαβεβαιωμένες μας αυτές θέσεις, δόθηκε στη δημοσιότητα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών της Κυβερνήσεως Σαμαρά, για την επόμενη πενταετία.

Κι αυτό, γιατί σε όλα αυτά τα έργα, δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ένα που να αφορά τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο γενικότερα.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα καταρτίστηκε σε μια περίοδο που επικρατεί ο γνωστός ελληνικός φανατισμός της προεκλογικής περιόδου.

Που ασφαλώς, μεταφράζεται και ως Πρόγραμμα σκοπιμοτήτων. Δηλαδή εξυπηρέτησης των βουλευτών, υφυπουργών και υπουργών, που διαθέτουν το απαιτούμενο, για τις περιστάσεις αυτές, πολιτικό ανάστημα.

Ας μας πουν, λοιπόν, οι συγκυβερνητικοί Ηπειρώτες πολιτικοί-βουλευτές, αλλά, γιατί όχι και οι Αυτοδιοικητικοί, σε ποιους δικαιούνται οι πολίτες αυτής της Περιφέρειας, να χρεώσουν αυτήν την εχθρικότατη συμπεριφορά της Κυβέρνησης;

Αν δεν το πράξουν αυτό, ή αν προτιμήσουν τη γνωστή «σιγή», ας είναι βέβαιοι πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους και από εκείνους θα τη ζητήσουν όλοι οι Ηπειρώτες.
Εκτός η Ήπειρος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών Εκτός η Ήπειρος από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.