Πυροβολήθηκε τελικά το αρκουδάκι του Μετσόβου Κρίσιμη η κατάστασή του (+ΦΩΤΟ)

Πυροβολήθηκε τελικά το αρκουδάκι του Μετσόβου
Κρίσιμη η κατάστασή του (+ΦΩΤΟ)

 
 
Το μικρό αρκουδάκι που βρέθηκε ετοιμοθάνατο στο Μέτσοβο τελικά έχει πυροβοληθεί. Αυτό προκύπτει από τις εξετάσεις που έγιναν σε κτηνιατρείο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Μάλιστα το τραύμα είναι από φυσίγγιο ή φυσίγγια μικρού διαμετρήματος κι για τον λόγο αυτό δεν έγιναν αμέσως αντιληπτά.

Σημειώνεται ότι τόσο οι κάτοικοι που το εντόπισαν και το μετέφεραν στο κτηνιατρείο του Μετσόβου όσο και οι υπεύθυνοι της Καλλιστώ και του Αρκτούρου, απέδωσαν τον τραυματισμό σε χτύπημα από αυτοκίνητο.

Το αρκουδάκι έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει σε καταστολή.

Μετά τη διαπίστωση ότι ο τραυματισμός του προήλθε από πυροβολισμό, η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή. Σημειώνεται άλλωστε ότι η αρκούδα είναι ένα από τα προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας στη χώρα μας.

Τα τρία αρκουδάκια, έκαναν καθημερινή σχεδόν την παρουσία στους τους τελευταίους μήνες, φτάνοντας ακόμη και στις αυλές των σπιτιών.

Παρότι εγκαίρως είχε ζητηθεί η παρέμβαση των οικολογικών οργανώσεων προκειμένου τα αρκουδάκια να μεταφερθούν σε ασφαλές καταφύγιο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Τα άλλα δύο αρκουδάκια παραμένουν στην περιοχή, εθεάθησαν ακόμη και τις τελευταίες ώρες από τους κατοίκους, όμως είναι επιβεβλημένο πλέον να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά.
 
 
Αργά το απόγευμα ο Αρκτούρος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το αρκουδάκι του Μετσόβου και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, όπως και τις ακτινογραφίες του ζώου, όπου φαίνονται τα σκάγια που δέχθηκε.

«Το τραυματισμένο αρκουδάκι που βρέθηκε χθες στο Μέτσοβο φέρει τελικά τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα από πυροβόλο όπλο όπως διαπιστώθηκε σήμερα όταν μεταφέρθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για περαιτέρω εξετάσεις. Το άτυχο ζώο είναι τώρα υπό στενή παρακολούθηση από την Επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του ΑΠΘ, ενώ η κατάσταση του μικρού «Γιώργου», όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι κρίνεται κρίσιμη. Υπάρχει όμως η αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει!» αναφέρει ο Αρκτούρος.
 
Πυροβολήθηκε τελικά το αρκουδάκι του Μετσόβου Κρίσιμη η κατάστασή του (+ΦΩΤΟ) Πυροβολήθηκε τελικά το αρκουδάκι του Μετσόβου Κρίσιμη η κατάστασή του (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 26, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.