Συνάντηση με ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ασφαλιστικό των λιμενικών

Συνάντηση με ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ασφαλιστικό των λιμενικών

 
Πραγματοποιήθηκε της Τετάρτη 19-11-14 συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ και μελών του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ : Μπερτσιά Αθανάσιου (Κυκλάδων) Κυράνη Κων/νου (Κεντρικής Ελλάδος ) ,Καμβύση Σαράντου (Ν. Πελοποννήσου) και Δροσόπουλου Αλέκου (Β.Ελλαδος) με το Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Λαμπρόπουλο Ιωάννη .

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το ασφαλιστικό των στελεχών των στελεχών ΕΔ-ΣΑ που κατετάγησαν από το 1990 έως και το 1995. Αποτελεί πάγιο αίτημα των παραπάνω Ενώσεων η άρση της αδικίας εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που κατετάγησαν τα ανωτέρω έτη και δεν συμπληρώνουν τα 24,5 έτη υπηρεσίας μέχρι την 31-12-2014 και θα χρειαστεί να υπηρετήσουν μέχρι και 10 έτη παραπάνω συγκριτικά με συναδέλφους που υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς της συνταξιοδότησης με 24,5 έτη ασφάλισης .

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί σχέδιο τροποποίησης του ασφαλιστικού Νόμου 3863/2010 για άρση της αδικίας κατανοώντας πλήρως το δίκαιο του αιτήματος για την αποκατάσταση της.

Αυτή την χρονική στιγμή η υπόθεση εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί το πράσινο φως προχωρήσει η υλοποίηση της .

Επιπροσθέτως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου και αφορούν σε επέκταση διάφορων ευεργετημάτων υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (Στρατιωτικές Λέσχες σίτισης ,πρόσβαση σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους ,ΚΑΑΥ ,κατασκηνώσεις κ.α)

Τέλος ο κ. ΥΦΕΘΑ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του αναγνωρίζοντας την προσφορά των στελεχών των ΕΔ –ΣΑ.
Συνάντηση με ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ασφαλιστικό των λιμενικών  Συνάντηση με ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ασφαλιστικό των λιμενικών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 24, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.