ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΗΓΗΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΗΓΗΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Φίλε διευθυντή της εφημερίδας
Θα σου διηγηθώ μια ιστορία, που μπορεί να μοιάζει με παραμύθι, αλλά και που δεν αποκλείεται να είναι προϊόν της δικής μου φαντασίας.
Ξέρεις, έχω περάσει από την Αυτοδιοίκηση, για πολλά χρόνια.
Τότε, όμως, που ανταλλάσσαμε την καλημέρα με όλους τους συμπολίτες, χωρίς προηγούμενα.
Τότε που τις διαφορές μας τις αφήναμε οριστικά στην άκρη με το κλείσιμο της κάλπης.
Τότε που δεν είχαμε ανακαλύψει τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αλλά όμως είχαμε καταργήσει τον τελάλη.
Τότε που το στήσιμο μιας τοπικής εφημερίδας, ήταν υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των εκλεγμένων Αυτοδιοικητικών.
Τότε που τη δημοκρατία, τη συμμετοχικότητα, την αλληλεγγύη και την άδολη ενημέρωση, δεν μας τις επέβαλαν οι νομοθέτες και οι δικαστές, αλλά η θέλησή μας να συνυπάρχουμε με αυτοσεβασμό.
Διάβασα στις τοπικές εφημερίδες μας, ότι οι σημερινοί άρχοντες, περιφερειακοί και τοπικοί, λες και έχουν κάνει μεταξύ τους συμφωνία, δεν αντέχουν την κριτική και, γι’ αυτό, έχουν μετατρέψει την ενημέρωση, σε όπλο για να επιβληθούν στους συμπολίτες τους.
Διάβασα ότι ακόμη και τις θεσμοθετημένες ανακοινώσεις τους ως υποχρεωτικές, τις έχουν καταστήσει μέσο ιδιοκτησίας τους, προκειμένου, είτε να εξαγοράζουν τις συμπεριφορές των δημοσιογράφων – εκδοτών, είτε να τιμωρήσουν τις ανεξάρτητες συνειδήσεις και τις ελεύθερες πένες και φωνές.
Μετά απ’ αυτά, εύλογα αναρωτιέμαι με τους δικούς μας τοπικούς άρχοντες: Είναι τόσο μικροί και τόλμησαν, την εποχή που η Αυτοδιοίκηση είναι καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία, να διεκδικήσουν τα αξιώματα, για την εξασφάλιση των προς το ζήν, αλλά και ανενόχλητοι;
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και είναι επικίνδυνοι, τόσο για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και για τον τόπο. Επειδή, λοιπόν, ο νομοθέτης έχει προστατέψει τον θεσμό, με την πρόβλεψη έκπτωσης από το αξίωμα, σε περίπτωση υπέρβασης καθήκοντος.
Επειδή αυτήν την παρέμβαση την πιστοποιεί ο Έλληνας Δικαστής.
Γιατί εσείς οι δημοσιογράφοι – εκδότες, δεν προσφεύγετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να δικαστούν για παράβαση καθήκοντος και να απαλλαγεί ο τόπος από δαύτους;
Με εκτίμηση
Ένας πρώην συνάδελφός τους
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΗΓΗΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΗΓΗΘΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.