"Le carrosse d'or" (Η ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ) η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες

"Le carrosse d'or" (Η ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ) η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες


Ένας Ιταλικός θίασος φτάνει σε μια μικρή Περουβιανή πόλη τον 18ο αιώνα. Ο επικεφαλής αριστοκράτης στην πόλη, ο αντιβασιλέας, έχει αποκτήσει μια υπέροχη χρυσή άμαξα από την Ευρώπη. Σχεδιάζει να την δώσει στην ερωμένη του, αλλά στη συνέχεια ερωτεύεται με την Καμίλα, πρωταγωνίστρια του θιάσου και την δίνει σε αυτήν....

Η Camilla,απολαμβάνοντας την υψηλή ζωή, του να είναι ερωμένη του αντιβασιλέα, ενώ έχει αγαπηθεί επίσης από τον αρχηγό του θιάσου και από το τοπικό αστέρι της ταυρομαχίας....Οι υπουργοί του αντιβασιλέα σοκαρισμένοι από την ασωτία του απειλούν να τον καθαιρέσουν. Η Camilla τελικά λύνει το πρόβλημα, με την επιστροφή του δώρου στον Επίσκοπο της Λίμα.

Επιστρέφει στο θέατρο και η ταινία τελειώνει με μια μεγάλη γιορτή του θεάτρου...

Η Άννα Μανιάνι (1908 – 1973) ήταν μία μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του 20ου αιώνα και κατά καιρούς την έχουν αποκαλέσει «στοιχείο της Φύσης», «λύκαινα» και «εκρηκτική σαν ηφαίστειο». Κατά την πολυετή καριέρα της ανανέωσε τη φιγούρα της γυναίκας ηθοποιού και, μέσα από τη δύναμη της ερμηνείας της, άλλαξε τα καλλιτεχνικά στερεότυπα της εποχής της.

Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Ιταλούς σκηνοθέτες της εποχής της, όπως ο Ρομπέρτο Ροσελίνι, ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, ο Φεντερίκο Φελίνι και ο Λουκίνο Βισκόντι. Ο θεατρικός συγγραφέας Τένεσι Ουίλιαμς υπήρξε φίλος και θαυμαστής της και έχοντας τη φιγούρα της στο μυαλό του έγραψε για εκείνη το έργο «Τριαντάφυλλο στο Στήθος». Η ερμηνεία της στην κινηματογραφική μεταφορά του απέσπασε Βραβείο Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου. Επίσης η ηθοποιός τιμήθηκε τόσο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όσο και εκείνο του Βερολίνου. Αποτελεί δε μία από τις τέσσερις προσωπικότητες ιταλικής καταγωγής που διαθέτουν αστέρι στη διάσημη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ.

Ο Jean Renoir συγκαταλέγεται στους πέντε-έξι μεγαλύτερους δημιουργούς του κινηματογράφου. Όχι μόνο έπλασε νέους κόσμους και καινούριες μορφές, όχι μόνο διέσχισε σαν ογκόλιθος σχεδόν πενήντα χρόνια του γαλλικού (και του Αμερικανικού) κινηματογράφου αλλά προσέφερε το εύρος και την πυκνότητα της κλασικής όσο και της πρωτοποριακής τέχνης, την ποιότητα του μυθιστορήματος, του θεάτρου και της ζωγραφικής και ιδιαίτερα τον παλμό, την αναπνοή, τον αυθορμητισμό της ζωής, τα πάθη και τα αισθήματα των ανθρώπων, τη λαμπρότητα και την πλαστικότητα του φωτός.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ
"Le carrosse d'or"
103΄
1952 (USA)
Σκηνοθεσία: Jean Renoir
Σενάριο: Jean Renoir - Jack Kirkland
Πρωταγωνιστές:
Anna Magnani, Odoardo Spadaro, Duncan Lamont
Διευθυντής Ορχήστρας: Gino Marinuzzi Jr.
Συμφωνική Ορχήστρα της Ρώμης
Μουσική: ANTONIO VIVALDI
"Le carrosse d'or" (Η ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ) η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες "Le carrosse d'or" (Η ΧΡΥΣΗ ΑΜΑΞΑ) η ταινία της Κυριακής από τους Εστιάζωντες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.