Ο Θεσπρωτός ιεραπόστολος π. Κων/νος Κοσμίδης κοντά στα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά της Αφρικής (4 φωτό)

Ο Θεσπρωτός ιεραπόστολος π. Κων/νος Κοσμίδης κοντά στα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά της Αφρικής (4 φωτό)


 
Ο π. Κων/νος Κοσμίδης, δίνει με ποιμαντική σύνεση και ιερατική αφιέρωση αγώνα στη μακρινή Αφρική, προκειμένου με το λόγο του Θεού και την πράξη της Ορθοδοξίας να καλυτερεύσουν οι πνευματικές σε πρώτο στάδιο και οι υλικές σε δεύτερο στάδιο συνθήκες των μαύρων αδελφών μας, που έχουν κάτασπρη καρδιά, έτοιμη να γονιμοποιήσει τους σπόρους των διδαγμάτων του Χριστού. 
Και προς αυτή την κατεύθυνση ο π. Κων/νος Κοσμίδης εργάζεται αποδοτικά. Μάλιστα αυτές τις ημέρες μοίρασε, με πολύ αγάπη, δώρα σε παιδάκια. 
Στο μήνυμά του, με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων τονίζει μια πραγματικότητα. 
Ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις, από αυτές, που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα. 
 
Ειδικότερα αναφέρει: 
"Αγαπητοί αδερφοί αυτές τις άγιες μέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου όλα τα παιδιά του κόσμου περιμένουν μία μικρή ένδειξη αγάπης και στοργής, ένα μικρό δώρο, λίγο φαγητό. Τα παιδιά της φτωχής και ταλαιπωρημένης Αφρικής είναι συνηθισμένα στη φτώχεια, στον πόνο, στην αρρώστεια, στην πείνα, στην κακομεταχείρηση. Για εμάς δεν στοιχίζει τίποτε το να προσφέρουμε ένα χάδι, ένα χαμόγελο, ένα τραγούδι, ένα μικρό παιχνίδι, ένα γλύκισμα. Η χαρά που νιώθουν είναι απερίγραπτη και το όμορφο και αγνό γέλιο τους, το καλύτερο δώρο για εμάς τους κληρικούς που διακονούμε στις ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Να μην ξεχνάμε αγαπητοί συμπατριώτες ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας. Να κάνουμε υπομονή, να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, να προσευχόμαστε για να βρεί η πατρίδα μας πάλι το σωστό δρόμο, που δεν είναι άλλος από αυτόν που ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός μας υπέδειξε. Εάν είμαστε κοντά στην εκκλησία μας θα αντιμετωπίσουμε πιο εύκολα τις διαφορες κακουχίες της ζωής. Καλά Χριστούγεννα σ’όλους και ευλογημένο και λιγότερο επώδυνο το 2015". 
Ο Θεσπρωτός ιεραπόστολος π. Κων/νος Κοσμίδης κοντά στα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά της Αφρικής (4 φωτό)  Ο Θεσπρωτός ιεραπόστολος π. Κων/νος Κοσμίδης κοντά στα φτωχά και ταλαιπωρημένα παιδιά της Αφρικής (4 φωτό) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.