Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Θεσπρωτία για τις Εθνικές Εκλογές Διαβάστε όλα τα ονόματα που ακούγονται

Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Θεσπρωτία για τις Εθνικές Εκλογές
Διαβάστε όλα τα ονόματα που ακούγονται


Εντάθηκαν οι διεργασίες, που ούτως ή άλλως είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων στο Νομό Θεσπρωτίας, μετά τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

Έτσι σήμερα θα προχωρήσουμε σε μία πρώτη ανάλυση των πιθανών υποψηφίων όλων των κομμάτων στο Νομό μας.

Υπενθυμίζουμε πως η Θεσπρωτία πλέον εκλέγει 2 Βουλευτές, με τις πιθανότητες να βλέπουν αυτές να τις μοιράζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Θα ξεκινήσουμε από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα.
Σίγουρος υποψήφιος εξ οφίτσιο θα είναι ο νυν Βουλευτής Θεσπρωτίας και Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας.
Τις επόμενες δύο θέσεις όλα δείχνουν πως θα καταλάβουν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα αγροτικής οικονομίας και κοινοτικών ενισχύσεων Νικόλας Κάτσιος, και ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος επιστρέφει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο μετά και την πανηγυρική αθώωσή του.
Στην 4η θέση θα δούμε μία γυναίκα, με επικρατέστερη την Ευτυχία Σκούρα, αφού οι άλλες δύο γυναίκες που ακούγονταν, η Περιφερειακή Συμβούλος Αντιγόνη Φίλη και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Ηγουμενίτσας Ρεγγίνα Δηλαβέρη, έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ όπως γράψαμε από εχτές υπάρχει υπερπληθώρα ενδιαφερομένων (πάνω από 14) για να είναι υποψήφιοι στις εκλογές τις 25η Ιανουαρίου.
Η Νομαρχιακή οργάνωση θα καταλήξει και θα προτείνει στα κεντρικά του κόμματος έως 8 ονόματα, με επικρατέστερους για να καταλάβουν τις 4 θέσεις, τον Μάριο Κάτση, τον Αντρέα Νταή, τον Παντελή Κυπριανό και την Χριστίνα Γκάνια, χωρίς βέβαια να υπάρχουν και εκπλήξεις με τον Θεσπρωτό δημοσιογράφο από τη Ραβενή Γιάννη Τζώρτζη ή τον Δημήτρη Σακαρέλη, να είναι τελικά στο ψηφοδέλτιο.

Στον αντίποδα, στο ΠΑΣΟΚ, υπάρχει αδυναμία να βρεθούν  τα 4 ονόματα που θα συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι της Δήμητρας Κολιογιάννη,  του Ανδρέα Σπυρόπουλου ο οποίος εξελέγη δεύτερος στην Κεντρική Επιτροπή  του κόμματος, αλλά και του πρώην Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου ο οποίος όμως δεν καλοβλέπει την κάθοδό του στη κεντρική πολιτική σκηνή μετά και από την αδυναμία του να καταρτίσει ψηφοδέλτιο στις περασμένες Δημοτικές Εκλογές.
Όσο για τον πρώην πολιτευτή του κόμματος Γιάννη Γόγολο, ο ίδιος δηλώνει πως θα είναι υποψήφιος με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου που όλα δείχνουν πως θα ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, υποψήφιος θα είναι το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού και Περιφερειακός Συντονιστής Ηπείρου Ζγούρης Φώτιος.
Υποψήφια αναμένεται να είναι και η Δημοσιογράφος και στενή συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη στο protagon.gr κ. Κατερίνα Γκίκα.
Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες, με ανακοίνωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, το Ποτάμι αναζητούσε υποψήφιους για τη Θεσπρωτία.

Στο ΚΚΕ υποψήφιοι θα είναι οι συνήθεις ύποπτοι Δώρης Δήμας, Σωτήρης Γκίκας και Τάκης Χρήστου με την 4η θέση να καταλαμβάνει ένας εκ των Γιάννη Παπαθεοδώρου και Γιώργο Μπούργο.

Στους ΑΝΕΛ δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Σωτήρης Τσώνης ο οποίος έχει αποχωρήσει από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Υποψήφιοι και πάλι θα είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Παντελής Χαραλάμπους ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ της Αλέκας Κοτσώνη .

Τέλος στη Χρυσή Αυγή θα δυσκολευτούν και πάλι να βρουν 4 υποψήφιους, ενώ για την ώρα σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και του Γιώργου Ρεπάνη που ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας.
Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Θεσπρωτία για τις Εθνικές Εκλογές Διαβάστε όλα τα ονόματα που ακούγονται Τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στην Θεσπρωτία για τις Εθνικές Εκλογές  Διαβάστε όλα τα ονόματα που ακούγονται Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.