Άψογη η ετοιμότητα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για την υποδοχή των διασωθέντων

Άψογη η ετοιμότητα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για την υποδοχή των διασωθέντων


Άψογη αποδείχθηκε στη πράξη η ετοιμότητα του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, για την υποδοχή των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic, που έφτασαν εχτές το βράδυ στις 19.30, με το πλοίο Cruise Europa.

Στο λιμάνι βρίσκονταν 8 ασθενοφόρα, 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και σχεδόν ολόκληρη η δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας με επικεφαλής τον Λιμενάρχη κ. Αντώνη Μάζη.

Για την υποδοχή των διασωθέντων είχε ετοιμαστεί ειδική αίθουσα υποδοχής όπου και λειτουργούσε ομάδα του Ερυθρού Σταυρού η οποία ανέβηκε στο πλοίο για να τους υποδεχτεί και που έκανε την πρώτη καταμέτρηση των ατόμων που κατέβηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας .

Σε πλήρη λειτουργία ήταν το ιατρείο του Οργανισμού στο οποίο υπήρχαν και ειδικοί ψυχολόγοι για την ψυχολογική στήριξη όσων την είχαν ανάγκη.

Στους ταλαιπωρημένους επιβάτες προσφέρθηκαν ζεστά ροφήματα καθώς και γεύμα στο κεντρικό εστιατόριο.


Την όλη προσπάθεια συντόνιζε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Βασίλης Διαμάντης και το μέλος του ΔΣ κ. Άλκης Λάμπρου με καταλυτική συμβολή της πολύτιμης βοήθειας του υπεύθυνου ασφαλείας του λιμανιού κ. Παναγιώτη Νικολάου.


Στο λιμάνι για την υποδοχή των διασωθέντων βρέθηκε από τη πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης όπως και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Γιάννης Λώλος ο οποίος έφυγε από το Δημοτικό Συμβούλιο που ήταν σε εξέλιξη για να βρεθεί δίπλα στα 46 άτομα που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Θεσπρωτικής Πρωτεύουσας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους.
Άψογη η ετοιμότητα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για την υποδοχή των διασωθέντων Άψογη η ετοιμότητα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας για την υποδοχή των διασωθέντων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.