ΠΑΓΩΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΓΩΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Mαζί με τις υπόλοιπες προσλήψεις (ΑΜΕΑ, ωρομίσθιοι καθηγητές) που είχαν προγραμματιστεί φαίνεται ότι «παγώνει» λόγω προεκλογικής περιόδου και η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την τοποθέτηση 52.818 ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας.
 
Ένα πρόγραμμα που θα ανακούφιζε έστω και προσωρινά -για 5 μήνες- χιλιάδες ανέργους έπεσε θύμα του άρθρου 37 του Συντάγματος με το οποίο απαγορεύεται η έκδοση πράξεων διορισμού ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων.
 
Οι σχετικές διαδικασίες που είχαν ήδη κινηθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, δηλαδή αναστέλλονται προσωρινά, και συνεχίζονται αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ήταν θέμα ημερών να προκηρυχθεί, οι άνεργοι θα κάλυπταν πόστα σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία με ασφάλιση και αμοιβή 490 ευρώ αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών.
 
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ πάντως πριν προβεί σε ανακοινώσεις ,αναμένει απάντηση από το ΑΣΕΠ αν πρέπει να παγώσει το πρόγραμμα λόγω της προεκλογικής περιόδου .Υπενθυμίζουμε ότι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έχει αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα υποστηρίζοντας ότι δε μπορεί το κράτος να ενθαρρύνει τις αμοιβές κάτω από τον κατώτατο μισθό, ανακυκλώνοντας απλώς την ανεργία.
ΠΑΓΩΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.