Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι

Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι
 
 
O υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας με το ΠΟΤΑΜΙ, Γιάννης Μιττάκος, μας αποκαλύπτεται:

Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1979. Από το 1990 έως και σήμερα, με εξαίρεση κάποιες χρονιές, ζω και εργάζομαι στην Ηγουμενίτσα. Το 1998 φοιτώ στο Τ.Ε.Ι Ηπείρου στο τμήμα Ιχθυοκομίας-Αλιείας στην Ηγουμενίτσα ενώ το 2010 συνεχίζω με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποκτώντας πτυχίο με ειδίκευση στις υδατοκαλλιέργειες.

Από το 2004 έως και σήμερα εργάζομαι σε μονάδες υδατοκαλλιεργειών ως προϊστάμενος παραγωγής στην Λωρίδα Σαγιάδας ενώ επίσης είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ) καθώς και εισηγητής σε προγράμματα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ. Είμαι παντρεμένος με την Αναστασία - Χριστίνα Μπαμπίλη (τραπεζικό υπάλληλο) και έχω δύο υπέροχα παιδιά.

Χωρίς πολιτικό παρελθόν;
Χωρίς πολιτικό παρελθόν δεν θα το έλεγα. Πάντα παρακολουθούσα τις πολιτικές εξελίξεις, είχα άποψη κράταγα όμως μια απόσταση. Θα έλεγα όμως ότι είμαι ο ορισμός του 'ακομματίκ'. Ποτέ δεν εντάχθηκα σε κάποιον κομματικό μηχανισμό ή στρατό από αυτούς που υπήρχαν γιατί κανένας δεν με εξέφραζε.

Από την Θάλασσα στο Ποτάμι όμως;
Το Ποτάμι δεν είναι κάτι άγνωστο για εμένα το αντίθετο θα έλεγα, ως υδάτινο στοιχείο είναι κομμάτι μου. Σχετικά με το κίνημα τώρα, τάχθηκα με το Ποτάμι από την πρώτη ώρα ανακοίνωσης του. Στο Ποτάμι είδα από την πρώτη στιγμή το νέο, το κάτι διαφορετικό. Μέχρι τώρα όταν λέγαμε ότι ψηφίζαμε κάτι καινούργιο στην ουσία ψηφίζαμε το παλιό. Ήταν το ίδιο το παλαιοκομματικό το στοιχείο που υπήρχε παντού. Το Ποτάμι έρχεται λοιπόν να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Θέλει να επιβάλει το ήθος στην πολιτική σκηνή. Καταργεί τις όποιες παθογένειες και παρωπίδες κουβαλάει ο παλαιοκομματισμός φέρνοντας ισάξια όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι. Ήρθαμε εδώ για να επιβάλλουμε τις αλλαγές προς όφελος των πολλών. Να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.

Γιατί κάποιος να επιλέξει εσένα και κατ' επέκταση και το Ποτάμι;
Απασχολούμαι στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών τα τελευταία δέκα χρόνια. Εργάζομαι στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής και γνωρίζω καλά τα προβλήματα του. Αυτήν την στιγμή στον Νομό μας, οι παραγωγικοί τομείς είναι οι αιμοδότες της οικονομίας μας. Μόνο στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών στον Νομό μας απασχολούνται 410 άτομα. Αυτοί όλοι όμως, παραγωγοί και εργαζόμενοι δεν μπορούν να μείνουν άλλο μόνοι. Το Ποτάμι έχει ως προτεραιότητα την επανεκκίνηση του αγροτικού τομέα την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου. Για την Θεσπρωτία και την Ελλάδα τα αλλάζουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε την χώρα.
Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι Γιάννης Μιττάκος: Απο την θάλασσα... στο ποτάμι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.