"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΤΑΝΑ

"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΤΑΝΑ


Στο στάδιο της υλοποίησης περνά πλέον η πιο φιλόδοξη και καινοτόμα πρόταση που έχει σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ήπειρο. Πρόκειται για τις επώνυμες Πολιτιστικές Διαδρομές που δικτυώνουν τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής με την τοπική παραγωγή και τα προϊόντα του τόπου και να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης και τουριστικής προβολής.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, του Προέδρου του σωματείου «Διάζωμα» Σταύρου Μπένου και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής, όπου εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να υλοποιείται από την Αρχαία Γιτάνη και τη Δωδώνη. Ωστόσο τα πλήρη τεχνικά δελτία είναι έτοιμα και για την περιοχή μας η έναρξη του νέου ΕΣΠΑ, θα γίνει με τις Πολιτιστικές Διαδρομές.
Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα διασφαλίζεται η συνέχεια των έργων στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, όπου η αναστήλωσή του είναι μείζονος σημασίας.
Ο προϋπολογισμός της πρότασης που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε 37.302.000 ευρώ και συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα.
Ωστόσο ο προϋπολογισμός μπορεί να ανέβει στην πορεία, τόσο μέσα από το Περιφερειακό όσο και μέσα από τα Τομεακά προγράμματα.
Η πρόταση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω της τελευταίας τάσης και διεθνώς στη δημιουργία εξειδικευμένων επώνυμων προγραμμάτων με μορφή διαδρομών ή δικτύων, κάτι που στη χώρα μας δεν έχει γίνει επαρκώς.
Αυτές οι διαδρομές τέλος, απευθύνονται σε άτομα με ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό μορφωτικό επίπεδο, όπως αρχαιολόγοι, ιστορικοί, αρχιτέκτονες, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί.
"ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΤΑΝΑ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΤΑΝΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.