ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Αν και με οικογενειακές ρίζες πολιτικές, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, κάθε άλλο, παρά πολιτικά συμπεριφέρθηκε και στην υπόθεση του «φωτογραφικού και παράνομου διαγωνισμού»
όπως τον χαρακτήρισαν τα τοπικά ΜΜΕ».
Δεν γνωρίζουμε αν το «λάθος» αυτό, έχει να κάνει με την καταγωγή του.
Αλλά, ακόμη και αν αυτό ισχύει, θα έπρεπε να λάβει υπόψη του το πάντα επίκαιρο γνωμικό του θυμόσοφου λαού μας … «αλλού τρως και πίνεις …».
Αλλά ας σοβαρευτούμε.
Η συνταξιοδότηση του προϊσταμένου του τεχνικού Τμήματος του νοσοκομείου, ήταν προγραμματισμένη από πολλούς μήνες και γνωστή στον ίδιο τον Διοικητή.
Τίποτε, λοιπόν, δεν τον εμπόδιζε, να προκηρύξει κανονικό διαγωνισμό, ακόμη και διεθνή υποστηρίζουν κάποιοι, όχι για τρεις μήνες σύμβαση, αλλά για χρόνο ή και επ’ αόριστο.
Όφειλε να δώσει τον απαιτούμενο από τον νομοθέτη χρόνο σε κάθε ενδιαφερόμενο αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να υπηρετήσει την επιταγή του για τη διαφάνεια των διαγωνισμών.
Αλλά και η απάντηση που έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ, ο αναπληρωτής διοικητής, απέχει μακράν από την πολιτική.
Θα ήταν προτιμότερο για τον ίδιο και το κύρος του νοσοκομείου να … σιωπούσε ολοκληρωτικά.
Όμως σιώπησε εν μέρει, επιβαρύνοντας έτσι την ίδια του την αξιοπιστία.
Τα σχετικά με τους περί δημοσιεύσεις των διαγωνισμών νόμους, τα προσπέρασε, σαν να μην τα διάβασε.
Επιβεβαίωσε όμως το γεγονός της κατάτμησης του έργου, ώστε η δαπάνη να εμπίπτει στις διατάξεις περί απευθείας ανάθεσης.
Σιώπησε όμως για την πραγματικότητα ότι η διάρκεια του διαγωνισμού περιορίστηκε σε μια και μόνο ημέρα, γεγονός που δίκαια προκαλεί υποψίες, αλλά και αγανάκτηση.
Το εξοργιστικότερο όμως όλων είναι η προσπάθεια να προβάλει την προσωπικότητα του ως διοικητή με τα … επιτεύγματά του.
Αλήθεια, τόσο πολύ υποτιμά τη νοημοσύνη όλων;
- Των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαν στη διάθεσή τους τα πλέον απαραίτητα αναλώσιμα και μη υλικά, για την αντιμετώπιση των αναγκών των ασθενών τους;
- Των νοσοκόμων, που, με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, λόγω της αδυναμίας τους να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και τους γιατρούς, επειδή στερούνταν τα πάντα;
- Του διοικητικού και λοιπού προσωπικού που στερούνταν, όλο αυτό το διάστημα της θητείας του, ακόμη και την πλέον αναγκαία γραφική ύλη;
- Των ασθενών, των συγγενών τους και των συνοδών, που έτρεχαν να προμηθευτούν φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, ακόμη και χαρτί υγείας, επειδή οι γιατροί και οι νοσοκόμοι, τους ενημέρωναν ότι το νοσοκομείο τα στερούνταν;
Αν, αλήθεια ο αναπληρωτής διοικητής είχε στη διάθεσή του περίσσευμα εκατομμυρίων ΕΥΡΩ και δεν τα διέθετε προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες, για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, τότε απλά ομολόγησε, την «Εγκληματική» έκθεση σε κινδύνους των ασθενών του.
Τέλος καλά θα κάνει ο διοικητής να προστατέψει τη δική του αξιοπιστία και ας αφήσει τους δημοσιογράφους να κάνουν το έργο τους, όπως τους το επιτάσσει το δικό τους καθήκον και η δική τους δεοντολογία.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.